Ilyen pazar kilátás nincs sok vidéki szállodában: 12 milliárd forintot költöttek rá

MTI   
  Megosztom
Ilyen pazar kilátás nincs sok vidéki szállodában: 12 milliárd forintot költöttek rá

A Grand Hotel Esztergom elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett - mondta a létesítmény befektetője, Hernádi Zsolt a Grand Hotel Esztergom hétfői sajtóbemutatóján.

A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a Grand Hotel létrehozása 9,2 milliárd forintba került, ehhez 3,2 milliárd forint támogatást biztosított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A négycsillagos hotelben 149 szoba található, a Hotel Portobellóban 90 szoba van, a két helyszínen évente 125 ezer vendégéjszakával számolnak.

A létesítményt két év alatt építették fel Esztergom belvárosában egy több mint tíz évig betonvázként álló, félbemaradt szálloda helyén - ismertette a városban lakó Hernádi Zsolt, akit több éve Esztergom díszpolgári címével tüntettek ki.

Könnyid László, az MTÜ általános vezérigazgató-helyettese elmondta, a turizmus jó nyarat zárt, júniusban 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal haladta meg a vendégéjszakák száma az előző év hasonló időszakit.

Őszre is optimisták az előrejelzések. Szeptemberre a tavalyinál 25 százalékkal magasabb a megvalósult és a foglalt belföldi éjszakák száma, a külföldi vendégéjszakáké pedig csaknem négyszeresére emelkedik - ismertette a vezérigazgató-helyettes.

Könnyid László tájékoztatása szerint a nyáron a korábbi időszaknál 60 százalékkal több vendég érkezett Esztergomba, 87 százalékuk belföldi volt. A foglalások 71 százalékát szállodában, 13 százalékát panzióban töltötték el.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, céljuk, hogy a turizmus újra a gazdaság egyik húzóágazata legyen. Az ágazat a tavalyi első két hónapban a GDP 13 százalékát biztosította. A 2019-es "bezzeg év" számai várhatóan 2022-re érhető el újra.

Flesch Tamás, a szállodát üzemeltető Continental Group ügyvezetője elmondta, a két szálloda piacra lépésével egy hiánypótló kínálat jelent meg. Egyrészt több száz fős konferenciák is megrendezhetők a komplexumban, másrészt családi kikapcsolódásra is alkalmasak.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eszergom

szálloda

felújítás