Ez minden nyugdíjast érinteni fog: ennyi lehet a 13. havi nyugdíj 2022-ben

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ez minden nyugdíjast érinteni fog: ennyi lehet a 13. havi nyugdíj 2022-ben

„Európa jövőjének legfontosabb kérdése, hogy lesz-e Európának jövője. Ez pedig a gyerekeken, a gyerekeinken múlik. Európa jövője nem az iparban, nem a zöldítésben, nem a digitalizációban van, persze ezek is fontosad, de Európa jövője a gyerekekben van” – ezzel kezdte Orbán Viktor, a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában.

A termékenységi rátának 2,1-nek kellene lennie, most ilyen 1,5 körül van, de katasztrofális 1,2-ről indultunk - tette hozzá a miniszterelnök, aki elmondta azt is, hogy kormányzatuk vezérfonala,

ha gyereked van, akkor élj jobban.

Orbán szerint kell gazdasági motiváció ahhoz, hogy a fiatalok minél korábban vállaljanak gyermeket. A miniszterelnök beszélt a családos adókedvezményről is, azt mondta, a kisvállalkozóknak is fontos, hogy visszakapják a befizetett adójuk egy részét.

Ez egy új elem, azt hittem nem tudjuk megoldani, de sikerült

– mondta el Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt a 200 000 forintos minimálbérről is. Azt mondta, le kell csökkenteni a munkáltatók adóterheit, mert ha valaki rosszul emel minimálbért, abból munkanélküliség lehet. Orbán Viktor szerint a garantált bérminimum is jelentősen meg fog nőni.

Orbán Viktor beszélt a lehetséges lezárásokról, ő ennek nem híve, hiszen az a 6 millió oltottat érintené a legrosszabbul. A miniszterelnök szerint, ha a járványhelyzet megköveteli, akkor ő az oltási igazolványhoz való szigorúbb visszatérést tudja elképzelni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

negyedik hullám

13. havi nyugdíj

minimálbér

minimálbér-emelkedés

demográfia

járvány