Milliárdos beruházás: ismét új járművek érkeznek a Volánbuszhoz

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: ismét új járművek érkeznek a Volánbuszhoz

Újabb, összesen csaknem 5,4 milliárd forint értékű buszok forgalomba állításával folytatódik a Volánbusz jármű-fiatalítási programja; a vállalat flottakezelője, a Volán Buszpark Kft. 2021 áprilisban írt ki közbeszerzési eljárást 79+8 darab helyközi kivitelű jármű beszerzésére, az eljárás eredményeként a Kravtex Kft. 55 darab Credobus Inovell 12, az Omnibus Hungária Kft. 32 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít - közölte a Volánbusz.

Az eljárás első részének eredményeként érkező, Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott buszok a Volánbusz flottájában megbízható típusnak számítanak. Az 55 Credobus Inovell 12-es modellek átadásával a Kravtex-Kühne Csoport 12 méteres, normálpadlós autóbuszainak száma megközelíti majd az ezret a társaságnál. A kéttengelyes, szóló kivitelű, Euro 6 D környezetvédelmi besorolású járművek 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak. Utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal is rendelkeznek.

A nyertes Kravtex Kft. az 50 darabos alapmennyiséget, illetve az 5 darabos opciós mennyiséget már szeptember-október folyamán átadja. A járművek üzemeltetése gazdaságosabb, akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető velük a hagyományos kialakítású autóbuszokhoz képest. A 2021 júliusa és szeptembere között forgalomba állított 365 Credobus Econell és a most érkező 55 Inovell típusú járművel együttesen évente akár 76 millió forint költségcsökkentés érhető el.

Közölték: a közbeszerzés második részének eredményeként az Omnibus Hungária Kft. a 3 darabos opciós mennyiséggel együtt 32 darab távolsági, helyközi forgalmat kiszolgáló, Mercedes-Benz Intouro M típusú járművel fiatalítja a Volánbusz flottáját. Ez az autóbuszflotta - Magyarországon elsőként - a 2022. év elejétől érvényes Euro 6 E környezetvédelmi besorolású motorral készül, a járművek 73 utast szállíthatnak, rendelkeznek vírusellenes aktív szűrővel felszerelt légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal. Az autóbuszok a legfejlettebb vészfék-asszisztens rendszerrel felszerelve kerülnek forgalomba. A járművek a szerződéskötést követő 6 hónapban érkeznek meg a társasághoz. Az új buszok országszerte szállítják majd a Volánbusz utasait.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója a közleményben elmondta: az érkező buszok - az elmúlt évek legnagyobb volumenű járműbeszerzésének részeként - kiemelkedő szerepet játszanak a vidéki autóbusz-közlekedés megújításában.

A falvakban, zsáktelepüléseken élők számára gyakran az egyetlen közlekedési lehetőséget jelentik járataik, amelyek 3146 helység lakói számára teszik lehetővé az egyre kényelmesebb utazást. A forgalomba álló 87, csaknem 5,4 milliárd forint értékű új autóbusznak köszönhetően 22 darab 16-20 éves, 54 darab 21-24 éves és 11 darab 25-26 éves buszt tudnak lecserélni

- tette hozzá.

A MÁV-Volán-csoport egységes stratégiai irányításával egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2018 óta tartó flottamegújítási programjával idén év végig 1700 korszerű jármű áll forgalomba Magyarország útjain, jövőre pedig közel 800 járművet tervez beszerezni a társaság. A 2018-ban indult program keretében a vállalat teljes autóbusz-állományának 40 százaléka megújul a jövő év végéig.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volánbusz

beruházás

bővítés