Jobban élünk, mint egy éve? Egy biztos, 434 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset

MTI   
  Megosztom
Jobban élünk, mint egy éve? Egy biztos, 434 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset

Júliusban 7,9 százalékkal volt magasabb a bruttó és a nettó átlagkereset, mint egy évvel korábban. Viszont 4,6 százalékos júliusi inflációval számolva reálkeresetek csak 3,2 százalékkal emelkedtek.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 433 700, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 288 400 forint volt, a kedvezményeket is figyelembe véve 297 100 forintot ért el - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 7,5 százalékkal 444 300 forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

A bruttó keresetek a vállalkozások körében 6,2, a költségvetésben - az egyes előmeneteli rendszerek ütemezett béremeléseinek köszönhetően - 11,8 százalékkal nőttek.

A prémium, jutalom, egyhavi külön juttatás nélkül számolt rendszeres bruttó átlagkereset 404 600 forintra becsülhető, 7,3 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

A bruttó kereset mediánértéke 350 000 forint volt, 7,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ksh

reálkereset