Ismét a látogatóké a Holt-Tisza: meseszép látvány fogadja a kirándulókat Tiszakécskén

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét a látogatóké a Holt-Tisza: meseszép látvány fogadja a kirándulókat Tiszakécskén

Különleges természeti kinccsel gazdagodott Bács-Kiskun Megye: mától hivatalosan is a látogatóké a tiszakécskei Holt-Tisza, amelynek rehabilitációja nemrég fejeződött be. Különlegessége az újonnan kialakított Nádirigó-sétány, amely mostantól a kicsiket és nagyokat is várja - számolt be róla a Magyar Építők.

Ahogy a portál írja, a város térségében a Közép-Tisza mentén mintegy 60 hektáron élesztették újjá a Holt-Tisza három holtágának élővilágát. A korábbi évtizedek során meggyengült vízi élőhelyek így visszanyerhetik vitalitásukat, és számos védett fajnak, illetve egy összetett ökoszisztémának adhatnak otthont.

A csütörtöki ünnepélyes átadón Tóth János, Tiszakécske polgármestere; Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja; Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, továbbá a generálkivitelező Duna Aszfalt Zrt. részéről Varga Csaba területi igazgató ismertették a projektet.

Mint írták a fejlesztés során a város mellett fekvő négy holtág közül az 1-es, a 3-as és a 4-es holtágak kotrási feladatait, illetve a partok rendezését végezték el. Az 1-es számú holtág környezetében ugyanakkor kialakították a Nádirigó Tanösvényt, egy madárles és egy csónakázóösvény létesítésével együtt. Szintén jelentős lépés volt a holtágak vízutánpótlását biztosító vízkivételi műtárgy megépítése a Tiszán, amely megszüntette a korábbi vízhiányból fakadó gondokat. Ugyanezt biztosította a vízutánpótlást szolgáltató csatornaszakasz jó karba helyezése a vízkivételi mű és az 1-es holtág között.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

holt-tisza

bács-kiskun megye

rehabilitáció

fejlesztés

nádirigó-sétány