A Velence Korzó teljes területét lezárta az üzemeltető: vajon mi történhetett?

HelloVidék   
  Megosztom
A Velence Korzó teljes területét lezárta az üzemeltető: vajon mi történhetett?

Hétfő reggelre lezárta a Velence Korzó teljes területét az üzemeltető. A város önkormányzatával harcban álló társaság még a nyár folyamán, ideiglenes intézkedés keretében birtokvédelmet nyert a bíróságon, így továbbra is a Gomi Kft. felügyelete alatt működik a terület. Egy büfés jelezte a hétfői új helyzetet: a vendégek a mai naptól nem tudják megközelíteni a területet, így a büfésort sem, ugyanis minden kaput lezáratott az üzemeltető - számolt be róla a feol.hu.

Nagyon sok büfétulajdonos nem tud bemenni az üzlethez. A kapukat teljesen lezárták, mondhatni, teljesen el van lehetetlenítve a Velence Korzó. Még csak az sem tud bemenni, aki sétálni szeretne a parton. A korzó épületéből sem lehet kimenni a partra, sőt, még a vészkijáratok is le vannak zárva. Teljesen értetlenül állunk a helyzet előtt, hivatalos megkeresést sem kaptunk a strandüzemeltetés részéről a tervezett lezárásról

- mondta a portálnak egy büfétulajdonos, hangsúlyozva, hogy tudomása szerint érvényes működési engedélye van minden büfésnek a területen egész évre.

Az áruk meg vannak rendelve, bértámogatást vettem fel az alkalmazottaknak, amivel kötelezettséget vállaltam. Teljesen kilátástalannak látom a helyzetet. Határozott fellépést várunk ez ügyben az önkormányzattól

– tette hozzá.

Ahogy a portál írja, a kapukra kihelyezett „ideiglenesen zárva, munkaterület” tábla ellenére a szemtanú semmilyen munkálatot nem látott a területen. De mint azt hozzátette: a büfé épületek saját tulajdonban lévők, nem a kft-től bérlik azokat.

Az önkormányzat nem sokkal később közleményt adott ki, melyben a következő olvasható:

A mai napon a Korzót üzemeltető cég újabb jogszerűtlen lépéssel bizonyította azt, hogy szükségszerű és elkerülhetetlen volt a velük való azonnali hatályú szerződésbontás. A büfék lezárása nemcsak az üzemeltetési szerződés szerint minősül jogszerűtlen lépésnek, de a büfétulajdonosok tulajdonhoz való jogát is csorbítja – valamint ellehetetleníti egy velencei közterület használatát. Az önkormányzat eddig is, ezután is minden törvényes lépést megtesz a méltatlan állapot megszüntetésére, és a közvagyon visszaszerzésére. A szerződést felmondtuk, alperesként az üzemeltető megtámadta a döntést. Bízunk abban, hogy a hatóságok, a rendvédelmi szervek és az igazságszolgáltatás is mihamarabb hozzájárulnak a jogszerű állapotok helyreállításához.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

velence

velencei korzó

lezárás

bezárás

önkormányzat