Nem okoz többé gondot a belvíz: milliárdos építkezés zajlik Délkelet-Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Nem okoz többé gondot a belvíz: milliárdos építkezés zajlik Délkelet-Magyarországon

Kihirdették a győztest a Hódmezővásárhely közelében található körtvélyesi szivattyútelep átépítésére és a fejlesztéshez kapcsolódó további munkarészekre – derül ki a közbeszerzési értesítőből. A beruházást az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) megbízásából a hazai ár- és belvízvédelem egyik meghatározó szereplője, a Kötiviép’B Kft. kivitelezi mintegy nettó 2,17 milliárd forint értékben. A projekt uniós támogatással valósul meg.

Az új, 4 szivattyús, 3,2 köbméter/másodperc kapacitású telep építése előtt bontási munkákra is szükség van, illetve a projekt engedélyezési terveit is a Kötiviép’B szerzi meg, illetve a projekt közé tartozik a kiviteli tervek kidolgozása is, írja a magyarepitok.hu.

Út és zsilip is épül

Mindemellett egy modern monitoring rendszert is átadnak majd az egy Tisza-holtág mellett felépített szivattyútelepen, illetve új elektromos kapcsolatot is kiépítenek a létesítményhez egy transzformátorállomással együtt.

A legjobb árajánlatot adó és egyben győztes – szolnoki központú - Kötiviép’B Kft.-n kívül a közbeszerzési eljáráson indult még a hajdúszoboszlói Aqua-Generál Kft. és a békési központú Békés Drén Kft. is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

fejlesztés

zsilip

útépítés

hódmezővásárhely

csongrád-csanád megye

belvíz

belvízvédelem