Eltűnt zsákokról faggatták a műtrágyakirályt: vádlottak padján az egyik leggazdagabb magyar

MTI   
  Megosztom
Eltűnt zsákokról faggatták a műtrágyakirályt: vádlottak padján az egyik leggazdagabb magyar

Bige László a Nyíregyházi Törvényszéken tartott tárgyalásán csak annyit mondott, hogy neki a tárgyalóteremben se kéne lennie, mert semmi köze az egészhez.
A vállalkozóval szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség.

Ahogy pár napja a HelloVidék is hírt adott róla, tovább gyűrűzik a Bige-botrány. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség csalással vádolja a műtrágyakirályt , Bige Lászlót és öt munkatársát . A vád szerint 2 milliárd forinttal károsították meg a vállalkozó saját cégét, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is kapott a vezető.

Bige László - áll a vádiratban - 2009. őszén megbeszélte egy értékesítő cég vezetőjével, hogy nagy mennyiségű, rossz minőségű műtrágyát ad át neki, amelyet ő számla nélkül, a piaci ár alatt eladhat. Utána a 134,5 milliós vételárat átadja Bige Lászlónak, aki cserébe kedvezményes áron számlázza ki neki az árut. A Blikk információja szerint ebben az ügyben éppen ez a vállalkozó jelentette fel Bige Lászlót, aki felszámolást indított ellene.

A bíróságon tanúskodó Jagicza Gábor raktáros tagadta azt a vádat, miszerint 8 ezer tonna rossz minőségű műtrágya tűnt el nyomtalanul az általa vezetett bajai raktártelepről. Elismerte, hogy néhány zsák megsérült a tárolás során, amitől a raklap enyhén megdőlt, és azt sem látta, mi van a raklapok belső oldalán, vagy a zsákok alatt. Mindazonáltal Jagicza Gábor 12 év távlatából is kizártnak tartotta, hogy 8 ezer tonna műtrágya így tönkrement volna.

Bige László a Blikknek csak annyit mondott, hogy neki a tárgyalóteremben se kéne lennie, mert semmi köze az egészhez.

Az egyik leggazdagabb magyar, Bige László kálváriája a hatóságokkal évek óta tart. Az ügyekben számos fejlemény történt már, a leglátványosabb fordulat az volt, amikor tavaly ősszel őrizetbe vették a milliárdost amiatt az ügy miatt, amiben most a vádemelés is történt (a nyomozók szerint leértékelt műtrágyákkal ügyeskedett). Korábban megtörtént az is, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a Bige Holding szolnoki üzemében.

(A cikkben szereplő kép az MTI/Balázs Attila tulajdonát képzi.)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

műtrágya

bige lászló