Több száz milliós beruházás: erre költötte a pénzt a jásztelki gyár

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: erre költötte a pénzt a jásztelki gyár

Több mint 652 millió forintos beruházás során korszerű termelő egység létesült a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém-és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén - olvasható a cég közleményében.

A fejlesztéshez több mint 326 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán

- közölte a cég.

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör. Korszerűsödött a gyártásirányítási szoftverrendszer, hardver beszerzés is történt

- tették hozzá. A cég tájékoztatása szerint a beruházás a tervek szerint mintegy tíz-tizenöt százalékos kapacitásnövekedést eredményez.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ban alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelő sorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy 300 család megélhetését biztosítja a társaság.

A nyilvános cégadatok szerint a Metálplaszt Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly csaknem 5,38 milliárd forint, 2019-ben több mint 7 milliárd forint volt. Ennek nagy része belföldi értékesítésből származott. A társaság adózott eredménye 2020-ban meghaladta az 507 millió forintot, egy évvel korábban csaknem 500 millió forint volt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jásztelek

jász-nagykun szolnok megye

gyár

fejlesztés

bővítés

beruházás