Hivatalos: ez a legjobb gimnázium a vidéki Magyarországon

hvg.hu   
  Megosztom
Hivatalos: ez a legjobb gimnázium a vidéki Magyarországon

A HVG Középiskolai Rangsorában most ismét a budapesti Fazekas Gyakorló Gimnáziuma vette át az első helyet, viszont megosztottan a szintén budapesti, belvárosi Eötvös Gimnáziummal. Ezeket az ELTE két gyakorló gimnáziuma követi. Az Eötvös a figyelembe vett kritériumok alapján kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott – a két kompetenciafelmérés, a négy érettségi tárgy és a felvételizők aránya szerinti rangsorban is nagyrészt benne volt az első tízben, de első helyet egyikben sem tudott szerezni - számolt be róla a HVG.

Ahogy a portál arról beszámolt a Fazekas a részrangsorokban további három első hellyel is büszkélkedhet, a két kompetenciamérésen és a matematika érettségin is a legjobbak voltak. A magyarérettségi rangsorának kivételével mindegyikben az első tízben volt, abban azonban az első húszba sem fért be, ezért kellett végül osztozkodnia a rangsor első helyén.

Jó hír, hogy a második tízbe viszont már további négy vidéki iskola is beverekedte magát, de idén a legjobb húszat is a budapestiek dominálják. Ott a vidékiek közül kettő Budapest környéki, kettő győri és egy debreceni iskola található.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni fazekas mihály gimnázium

rangsor

középiskolai rangsor

hvg középiskolai rangsor