Orbán Viktor: ha gyorsabban terjed a vírus, reagálni kell, az oltás a megoldás

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: ha gyorsabban terjed a vírus, reagálni kell, az oltás a megoldás

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy itt a negyedik hullám, melyben a delta variáns tarol, ez sokkal gyorsabban terjed és agresszívebb is. További védelmi intézkedéseket nem jelentett be a miniszterelnök.

A delta variáns száguld végig a világon, ami egy agresszívebb alfaj. Akkor nem okozna semmi bajt, ha mindenki be lenne oltva ellene

- mondta el a miniszterelnök.

Akik be vannak oltva, nincsenek veszélyben, akik azonban nincs beoltva, az nagy bajba kerülhet - mondta el, majd hozzátette, a védelmi intézkedések lassítják a vírus terjedését, de nem állítják meg azt. Mindenkit utol fog érni. De további védelmi intézkedéseket egyelőre nem helyezett kilátásba, hiszen a leghatékonyabb védekezés az oltás, az pedig mindenki számára elérhető.

A minimálbérrel kapcsolatba a miniszterelnök elmondta, egy rosszul meghatározott emelés vállalati csődöket okozhat, a megoldás, hogy ne a kormány határozza meg a minimálbért. A kormány csak közvetít a felek között, és esetleg átvállal bizonyos pénzügyi terheket.

A 200 ezer forintos minimálbér nagyon nagy lépés, egy év alatt 20%-ot emelni nemzetközileg is kiemelkedő. Éppen ezért vállalata a kormány, hogy hajlandó a dolgozók után járó járulékot csökkenteni a lépésért cserébe, végül egy nagyon jelentős adócsökkentésről állapodtak meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

negyedik hullám

kötelező oltás

munkáltatók

minimálbér