1600 kilométernyi bicikliutat építettek az országban: itt a legújabb vidéki

MTI   
  Megosztom
1600 kilométernyi bicikliutat építettek az országban: itt a legújabb vidéki

A kormány az elmúlt években jelentős energiát és pénz fektetett kerékpárutak építésébe, eddig 1600 kilométernyi ilyen fejlesztés valósult meg Magyarországon - mondta Palkovics László pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgyulajban.

Az innovációs és technológiai miniszter a községet és Nyírbátort összekötő, több mint hat kilométer hosszú kerékpárút ünnepélyes átadásán arról beszélt, Európában a hollandok és a dánok után Magyarország a harmadik leginkább bicikliző nemzet, köszönhetően annak, hogy az ehhez szükséges infrastruktúrát és feltételrendszert a kabinet biztosítja.

Jelezte, az építések mellett fontos feladat az utak karbantartása is, hiszen csak így lehet megfelelő körülmények között és biztonságosan kerékpározni a kiépített kerékpárutakon.

A tárcavezető elmondta, a kabinet másik fontos feladata a kerékpározás támogatása, ezért egymilliárd forint forrásból elektromos kerékpár vásárlásához nyújt segítséget. Ez a program olyan jól sikerült, hogy már összesen hatezer elektromos kerékpárt vásárolhattak meg a pályázók - tette hozzá a miniszter. Szavai szerint a most átadott bicikliút jó példa arra, hogyan tud két település egymással együttműködni egy hasznos cél érdekében.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, Nyírgyulajban több mint másfél milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az elmúlt években.

Minden olyan fejlesztési igény, ami a térség településeit élhetőbbé teszi, megpróbáljuk a zászlónkra tűzni, és végrehajtani, ami sok esetben sikerül is" - fogalmazott a képviselő. Simon Miklós megjegyezte, választókerületében 2014-től kezdve az első építési fázisban 19 projektben 66 kilométer kerékpárút épült 5,7 milliárd forint beruházással, 2018 óta pedig tíz projektben, 30 kilométer hosszban 3,6 milliárd forintból folytatódtak a építkezések

Becsei György, Nyírgyulaj független polgármestere elmondta, a Nyírbátor-Nyírgyulaj kerékpárút megépítését közel 421 millió forint uniós és költségvetési forrásból finanszírozták.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bicikliút

utazás