Pálinkamúzeum, 390 milliós vadászkastély: őrület, mi minden eladó itthon - Ingatlanturmix

HelloVidék   
  Megosztom
Pálinkamúzeum, 390 milliós vadászkastély: őrület, mi minden eladó itthon - Ingatlanturmix

Elképesztő, miket talál az ember, ha körbenéz az ingatlanpiaci hirdetések között. Olyan hirdetésekbe botlottunk, melyek nem egészen hétköznapinak mondhatók. Éppen ezért elindítottuk Ingatlanturmix rovatunkat, amelyben rendszeresen bemutatunk majd különleges hirdetéseket, érdekesnek vagy épp furcsának számító épületeket, melyek eladósorba kerültek. Lássuk a mai felhozatalt!

1. Vidéki arisztokrataként élhetsz itt

Magyarország egyik legszebb és legjobb állapotú, vidéki vadászkastélya is a picra került, 390 millió forintért, az épület nagyságát és állapotát, valamint a hozzá tartozó parkot tekintve, mondhatni bagóért kínálják a 26 szobás, az eredeti állapotába helyreállított, impozáns vadászkastélyt Tamásiban, Miklósváron, az építtetőről elnevezett városrészen, az újjáépített termálfürdőtől 100 m-re. Kiválóan alkalmas lehet szállodának, vagy egy turisztikai beruházás számára is (a Tamási fürdőhöz jelenleg még nem kapcsolódik szálloda).

Az össz alapterülete 1 680 m², a hozzá tartozó park területe 7 740 m². A kastély összesen 26 szobás. Az épület földszintjén 17 szoba, konyha, étkező, kamra, 5 fürdőszoba és 9 WC található, az emeleten 8 egymásból és külön is nyíló szoba + egy 1 szoba, fürdőszoba, WC kapott helyet, az alagsorban pedig egy 380 m²-es, száraz borospince került kialakításra. A tetőtér beépíthető. Parkja szépen gondozott, különleges növényzettel, ősfákkal

- áll a hirdetésben.

No de lássuk, mit írnak még az ingatlanról!

Herceg Esterházy "Fényes" Miklós építtette a vadászkastélyt, 1776-ban. A kastélypark teljesen körül van kerítve. A főbejárat kovácsoltvas kapun át közelíthető meg. A parkban szabadon álló, zárt udvaros elrendezésű, négyzet alaprajzú kastély műemlék védelem alatt van. Egyemeletes, U alakú, kontyolt nyeregtetős rész és egy keskenyebb, U alakú, földszintes, szintén nyeregtetős rész veszi körül a zárt udvart ,melynek közepén díszes szökőkút található.

A földszinti helyiségekben különböző típusú boltozatok és síkmennyezet, az emeleten síkmennyezet, a folyosón kelheimi kőburkolat. Az ÉNy-i szárny egy helyiségében copf kifestés: 1779-ből (Friedrich Roth és Franz Meyer készítette) Az eredetileg egyszintes épületet 1817-ben bővítették, az ÉK-i szárnyra emeletet építettek.

A kastély tehermentes, magántulajdon, eladó üresen, vagy akár antik bútorzattal együtt is, külön megállapodás keretében

- áll a hirdetésben. Tamási Tolna megyében, a 61 és a 65-ös út kereszteződésében található. 10.000 alatti lélekszámú kisváros, gyönyörű természeti adottságokkal. Siófokhoz kb. 40 km-re, a fővárostól 145 km található.

A város termálfürdője – gyógyvize a térség egyik legjelentősebb idegenforgalmi vonzereje, mely a fejlesztések során egész évben várja a látogatókat. Az 52 °C-os, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlott. Hét hektáros zöldterületen, szép környezetben 7 különböző méretű és hőmérsékletű medencével, valamint számos szolgáltatással biztosít kellemes kikapcsolódást egész évben. A fürdő az úgynevezett Ability koncepció szerves része. Kerekes székes, illetve mozgássérült vendégek is minden szolgáltatást igénybe tudnak venni.

2. Városközpontban is lehet kastélyod

110 millió forintért kínálják az 1387 négyzetméter területen fekvő, 420 négyzetméteres, 15 és fél szobás kastélyt. Az ingatlan a városközponttól pár száz méterre, helyezkedik el, gépkocsival jól megközelíthető helyen. A telek trapéz alakú, vízszintes, teljes közmű csatlakozása megvan. Északra és délre épületek határolják. A Fő utcai felőli műemlék épületbe csak gyalogosan lehet bejutni, a mellék utcai szárny személyi- és gépkocsi bejáróval is rendelkezik. Az egész főépület alatt pince van, amely az udvarból és az utcáról is megközelíthető,az udvari szárnyon utólagos tetőtér beépítésű épületegyüttes található.

A fő utca felőli lakóépület, középfolyosós elrendezésű. A mellékutca.-i oldalon a főépülettől független, U alaprajzú, földszintes, lapostetős gazdasági épületek helyezkednek el. Az udvar É-i részén a két épületszárnyat terasz (ma átalakítva) kapcsolja össze. Alaprajz eredeti formában, részben szecessziós nyílászárókkal fennmaradt. Építtette Rusz Jakab bornagykereskedő. Az építész Medgyaszay István volt. Szerkezetét tekintve jó állapotú, masszív épület, mára kívülről és belülről is felújításra szorul. Belvárosi elhelyezkedése rendkívül széles körben hasznosíthatóvá teszi

- olvasható a hirdetésben.

Ha hotelnek vennénk meg, 81 fő kényelmes elszállásolását tervezték el:

Hotel, panzió és turistaszálló céljára való átalakításhoz már elkészült dokumentumok:

  • Építészeti műszaki leírás
  • Statikai műszaki leírás
  • Épületgépészeti műszaki leírás
  • Villamos műszaki leírás
  • Tűzrendészeti műszaki leírás
  • Részletes talajmechanikai szakvélemény
  • Nedvességvédelmi vizsgálat és szakvélemény
  • További építészeti tervek: a tervekben szereplő összes beépített (bejárható) terület 2.151 m2

Főúri ingatlanok - a megfizethető luxus?

Mielőtt még bárki kastélyvásárlásra adná a fejét, mert vonzza a hatalmas, gyönyörű park és az elhanyagolt állapotában is megkapó, gyönyörű épület, ajánlom figyelmébe a Portfolio ingatlanszakértőjének a véleményét.

A lepusztult, elhanyagolt régi kastélyok, kúriák és hasonló ingatlanok piaca egy olyan speciális szegmens itthon és a világban egyaránt, ahol a befektetői gondolkodás csak nagy körültekintés és speciális körülmények és feltételek együttes megléte esetén hozza a vágyott elképzeléseket akár papíron is. Nem véletlen, hogy ritka az ilyen beruházás, és sokszor vagy az állam maga fejleszt, esetleg az állam vagy az unió támogatása segíti a projekt megvalósulását

- mondta el kérdésünkre Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője.

Ha valakinek megvannak hozzá a megfelelő kondíciói, vagy pályázat útján is elképzelhetőnek tartja a felújítást, netán kész üzleti terve van egy vállalkozás létrehozásához, aminek megfelelő színtere egy ilyen kastély, persze ne hagyja magát elbizonytalanítani.

2. Bor- és pálinkamúzeumot szeretnél? Van a piacon!

Tanműhely, szálló, kollégium, étterem és bor, valamint pálinkamúzeum az egyben a Kecelen eladásra kínált, összesen 1769 négyzetméteres ingatlankomplexum. Meg persze bármi más, ami ekkora helyen, ilyen infrastruktúrával csak megvalósítható.

1,36 milliárd forint a vételár, lássuk, mi minden jár ezért:

Kecelen, több mint 2 hektáros területen elhelyezkedő, valaha Szakgimnázium és Szakközép iskolaként működött komplexum, Tanműhelyekkel, Bor és pálinka Múzeummal, Étteremmel, 260 fő befogadására alkalmas szálló résszel, Konferenciateremmel, minden ingóságával együtt! Az intézmény több mint 2 hektár területen fekszik, mely lehetővé teszi a folyamatos fejlesztéseket, bővítéseket. Irodahelyiségek, korszerűen felszerelt tantermek, informatikatermek, könyvtár, kollégiumok, tankonyha, tanbolt, étkezde, szövettenyésztő labor, korszerű eszközök segítették az akkreditált bor és pálinka érzékszervi minősítést adó iskola mind a nappali, mind a felnőttképzés területén az elméleti és gyakorlati oktatást

- áll a hirdetésben.

A területen fekszik egy 280 négyzetméteres lakóház saját kerttel.A szálló és kollégiumok: a földszinten helyet kapott egy 220 négyzetméteres konferenciaterem, recepció, ruhatár, mosdók és egy kémiai minilabor. Pincében található a bor és pálinkamúzeum. A szálló és kollégiumok összesen 260 fő befogadására alkalmasak: kollégiumok 36 db szobával, a szálló 23 db szobával rendelkezik. Az épület tökéletesen alkalmas szálloda, apartman-szálloda, egészségügyi rehabilitáció, idősek otthona, illetve bármilyen egyéb felhasználásra.

2 Extra tipp

1. Kérjük szakember segítségét

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Ne habozzunk segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában. Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk ki a legjobbat?

2. Ingyenes applikáció is segít már

Kielemezhetjük vele, hol várható a legújabb ingatlanár-robbanás. Az ingatlan elemző rendszer elnevezésű ingyenes mobil applikáció segítségével - a világon egyedülálló módon - több ezer helyszínelemzési szempont segítségével értékelhető ki bármelyik település, város vagy városrész. Ha valaki ingatlanvásárlást van vagy éppen ingatlaneladást tervez, mindenképpen érdemes letöltenie, hiszen rengeteg olyan hasznos információ áll rendelkezésre, ami nagyban befolyásolhatja az eladási árát.

Szívesen ajánlom az applikációt befektetési célú ingatlanvásárlóknak és olyan otthonkeresőknek is, akik olyan helyre szeretnének költözni, ahol az ingatlanárak értékében növekedés várható

- mondta Nemes Roland, az ingatlan elemző rendszer ötletgazdája.

Nagyon nem mindegy, hogy hol lakunk, hová költözünk, és milyen áron veszünk vagy adunk el ingatlant. Amellett, hogy életminőségünk függ tőle, több millió forint nyereség vagy veszteség várható az évek során, hiszen az ingatlanárak helyszínenként eltérően mozognak

- tette hozzá Nemes Roland.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlan

kastély

bormúzeum

pálinkamúzeum

gyöngyös

tamási

kecel