Itt a kormány bejelentése: november 15-től hatósági áras lesz a 95-ös benzin és a gázolaj

MTI   
  Megosztom
Itt a kormány bejelentése: november 15-től hatósági áras lesz a 95-ös benzin és a gázolaj

Tegnap ülésezett a kormány, fontos döntések születtek. Gulyás Gergely csütörtök délelőtt újabb járványügyi szigorításokat nem jelentett be, azonban mindenki buzdított a 3. oltás felvérelére, aki 4 hónapnál régebben kapta meg a 2. oltását. Beszélt egy lehetséges 5. hullámról is, a sokakat foglalkoztató benzinárakkal kapcsolatban pedig bejelentette, hogy a kormány maximalizálja november 15-től az árakat: 480 forintnál nem kerülhet többe literje.

100 oltottból egy betegszik meg, ő is enyhe tünetekkel megússza. Az oltások hatékonysága 6 hónap után csökken, ezért mindenkinek azt javasoljuk, vegyen fel 3. megerősítő oltást - mondta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Hozzátette, hogy az egészségügyi kapacitások rendelkezésre állnak, kötelező oltást nem kívánnak elrendelni továbbra sem, ezt a munkáltatókra bízzák.

Kötelező lesz az oltás a közigazgatásban, az egészségügyben jó az átoltottság. Fontos, hogy a tanárok is be legyenek oltva.

Hogy a negyedik hullám mikor tetőzik, egyelőre nem tudják. Van, aki szerint ez november vége, van, aki szerint december vége lesz. Egy ötödik hullám sem zárható ki, ekkorra azok lesznek védettek, akik a harmadik oltást is felveszik

- mondta Gulyás Gergely.

Három hónapra vonatkozik a 480 forintos maximális benzinár és a dízelár, és azt követően felülvizsgálják - mondta kérdésre Gulyás. A döntés a 95-ös oktánszámú benzinre, és a gázolajra vonatkozik. Mint később ismertette, nem ismernek olyan EU-s normát, ami tiltaná ezt.

Egy másik kérdésre a miniszter kifejtette: az üzemanyagok adótartama nem fog csökkenni, a kereskedelmi árrésből kell lefaragni a kutakon. A kereskedőket nem fogják kompenzálni az üzemanyagárak maximalizálása miatt.

A kormány tárgyalt a rezsiárakról is. Azt állapították meg, hogy energiaválság van Európában. Egy év alatt az európai piacokon 400%-ot nőttek a rezsiárak. Ez rezsiválságot is eredményezett. Magyarország továbbra is fenntartja a rezsicsökkentett árakat

- közölte Gulyás Gergely.

Minden koronavírus-adatot, amit az NNK publikálni tud és nem sérti a titoktartási jogokat, nyilvánosságra fognak hozni. Hamarosan tehát részletesebb adatok jelenhetnek meg a vakcinák hatékonyságáról, átoltottságról, fertőzésszámokról

- mondta Gulyás Gergely.

Egy esetleges negyedik oltással kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy minden oltás után bizonyos idő elteltével az antitestek száma csökken. Az egész folyamatot vizsgálni kell, és könnyen lehet kell negyedik oltás is.

Gulyás szerint van egy olyan magyar tanulmány, ami egységesen, világosan megállapítja az összes itthon alkalmazott vakcina hatékonyságát, és más fontos adatokat is, amit az előző hullámok során nyilvánosságra hoztak, és most is arra kérték az NNK-t, hogy hozzák nyilvánosságra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinárak

oltás

kötelező oltás