Itt a milliókat érő lista: az ingatlanosok ezeket a hibákat sosem követik el

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a milliókat érő lista: az ingatlanosok ezeket a hibákat sosem követik el

Kiderült, hogy ingatlanpiaci szempontból áldás, vagy átok-e vasút mellett lakni, és a Pénzcentrumnak nyilatkozó ingatlanpiaci szakértők azt is elárulták, hogy mennyit dobhat a lakásárakra a boltok, és az egyéb szolgáltatások közelsége. A szakemberek az iskolák, óvodák kapcsán arról beszéltek, hogy manapság már nem értékfejhajtó tényezők, hanem alapként tekintenek ezek közelségére a vevők. A fővárosi ingatlanpiac másik kritikus pontja a parkolóhely, amely mára aranyat ér Budapesten, jelentősen megdobhatja a lakás, ház értékét.

Az egyre emelkedő magyar ingatlanárak mellett rendszerint nem egyszerű megtalálni azt az álomotthont, ami bele is fér az anyagi lehetőségeinkbe. Azt hiszem senkit nem lepünk meg azzal, hogy a lakások, házak értékét elég jelentős százalékban befolyásolja, hogy pontosan hol helyezkednek el. Nyilván egy kis zsákfaluban jóval olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni, mint egy nagyvárosban, de akár településen belül is lehetnek óriási különbségek.

A Pénzcentrum most ingatlanpiaci szakértők segítségével járta körbe, hogy mely lokációs adottságok növelhetik az ingatlanunk értékét, és mi az, amit manapság már szinte alapnak tekintenek a vásárlók.

Jó, ha közel van a metró, a vasút?

A lokáció összességében nem csak az ingatlanok értéke miatt meghatározó, hanem a vevők számára is kritikus fontosságú - mondta lapunknak Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Mint ismertette, a portálon a keresések több mint 90 százalékában kitöltik a keresők az ingatlan elhelyezkedésének mezőjét, ami a 28 keresési paraméter kitöltöttsége közül a legmagasabb érték.

Sokan nem gondolnak rá, de az ingatlan megközelíthetősége valójában kényelmi szempont a vevők és az ott élők szempontjából. Így egy tömegközlekedési megálló közelsége akár több százezres vagy milliós extra értéket jelent a tulajdonos számára

- mondta a szakember, majd kifejtette, hogy a tömegközlekedési értékpiramis az ingatlanpiacon az alábbiak szerint épül fel: legnagyobb értéke a kötöttpályás közlekedés közelségének van, ezt követik az egyéb járművek.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlanpiac

gazdaság

használt lakások