Itt az új felhívás: az őshonos magyar állatfajok megőrzése a cél

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt az új felhívás: az őshonos magyar állatfajok megőrzése a cél

Megjelent az őshonos állati génmegőrzés új pályázati felhívása, amely szerint 2022. január 3. és 2022. január 31. között pályázhatnak először a gazdálkodók az új "A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" elnevezésű felhívásra - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a támogatható fajták köre az eddigiekhez képest a fekete mangalica sertés, az akhal-teke és a muraközi ló, valamint a kárpáti borzderes szarvasmarha fajtákkal bővül.

Tájékoztatásuk szerint az elérhető támogatás mértéke támogatott fajtánként - a korábbi támogatáshoz képest - átlagosan 50 százalékkal nő. A kötelezettségvállalási időszak 2022. január 1-jén indul és 2024. december 31-ig tart. A támogatáshoz 2023. januárjában is lehet majd csatlakozni, a 2023-ban pályázók számára szintén 2024. december 31-ig tart majd a kötelezettségvállalási időszak. Néhány módosítás mellett a támogatás eddig ismert struktúrája megmarad.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárium

pályázat

felhívás

génmegőrzés

mangalica

kárpáti borzderes

muraközi ló

állatfajok

őshonos fajok