Nincs megállás: januártól 20 százalékkal is drágulhatnak az építkezések

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs megállás: januártól 20 százalékkal is drágulhatnak az építkezések

Az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint akár húsz százalékkal is megugorhat az építőanyagok ára januártól, mert többszörösére emelkedett a gyártók energiaköltsége. Ez pedig magával hozza az építkezések, a felújítások és a használt ingatlanok drágulását.

Az ideinél is nagyobb drágulás jöhet a lakáspiacon, a legjobban a tégla, a gipszkarton és az üveggyapot ára nőhet, számolt be az RTL Híradó.

Szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss kutatásából derült ki, hogy egyetlen év alatt tizenhárom százalékkal nőttek a lakásárak. Ezt leginkább a jövedelmek emelkedésével magyarázzák, illetve az Otthonteremtési támogatás hajtotta fel a keresletet.

A jegybank adatai szerint 2021 második negyedévében 364 milliárd forint lakáshitelt vettek fel, ami 81 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Ugyanannyian igényeltek hitelt, de több pénzre volt szükségük a magasabb ingatlanárak miatt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

építőanyagok

drágulás

lakáspiac

építési vállalkozók országos szakszövetsége