Nincs megállás: januártól 20 százalékkal is drágulhatnak az építkezések

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs megállás: januártól 20 százalékkal is drágulhatnak az építkezések

Az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint akár húsz százalékkal is megugorhat az építőanyagok ára januártól, mert többszörösére emelkedett a gyártók energiaköltsége. Ez pedig magával hozza az építkezések, a felújítások és a használt ingatlanok drágulását.

Az ideinél is nagyobb drágulás jöhet a lakáspiacon, a legjobban a tégla, a gipszkarton és az üveggyapot ára nőhet, számolt be az RTL Híradó.

Szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss kutatásából derült ki, hogy egyetlen év alatt tizenhárom százalékkal nőttek a lakásárak. Ezt leginkább a jövedelmek emelkedésével magyarázzák, illetve az Otthonteremtési támogatás hajtotta fel a keresletet.

A jegybank adatai szerint 2021 második negyedévében 364 milliárd forint lakáshitelt vettek fel, ami 81 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Ugyanannyian igényeltek hitelt, de több pénzre volt szükségük a magasabb ingatlanárak miatt.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

építőanyagok

drágulás

lakáspiac

építési vállalkozók országos szakszövetsége