Állami ajándékmilliókat kaphatsz a felújításhoz: mutatjuk, hogyan spórolhatsz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Állami ajándékmilliókat kaphatsz a felújításhoz: mutatjuk, hogyan spórolhatsz

Idén minden eddiginél több lehetőség érhető el a magyar családok számára ahhoz, hogy finanszírozni tudják lakásfelújítási terveiket. Fontos azonban jól végiggondolni, melyikkel szeretnének élni, mert előnyeik mellett valamennyi megoldás számos kötelezettséget és előírást is tartogat. A Pénzcentrum most végigjárta, milyen állami támogatások, és piaci finanszírozási lehetőségek érhetőek el 2021-ben és megnézte, hogy ezek igényléséhez milyen feltételeket kell teljesíteni. De kitérünk majd arra is, hogy milyen élethelyzetben, melyik megoldás érheti meg a legjobban.

A legfrissebb statisztikák szerint rég nem látott lakásfelújítási láz tombol Magyarországon. A GKI adatai például rámutatnak arra, hogy a negyedik negyedévben is tovább nőtt a felújítást tervező magyar családok száma. A kapott válaszok szerint pedig úgy tűnik, a következő néhány évben a lakóingatlanok 20 százalékát, azaz körülbelül 820 ezer házat és lakást újítana fel a lakosság. A probléma csak az, hogy megtakarítás szempontjából közben igen rosszul állnak a magyarok. A teljes népesség 31 százalékának nincs semmilyen megtakarítása - írta a Pénzcentrum. Ez az arány a 40-59 évesek körében 40 százalék, a 25-39 évesek körében pedig 31 százalék. A gyerekes családoknak pedig mindössze 45 százaléka képes valamekkora összeget elkülöníteni havi rendszerességgel.

Tény tehát, hogy ilyen körülmények között a lakásfelújítás teljes költségét csak a magyar háztartások elenyésző része tudja saját zsebből kigazdálkodni. És akkor ehhez hozzájön még az is, amint azt korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy az építőiparban rendesen elszálltak az árak 2021-ben. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy az egyes lakásfelújítási célokat, és a finanszírozási lehetőségek feltételeit mérlegelve, melyik finanszírozási formák lehetnek ideálisak a felújítást tervező családoknak. Itt van mindjárt az otthon-felújítási támogatás, a CSOK-ból sem csak vásárolni lehet, a babaváró hitel, ami szabad felhasználású, vagyis bármire elkölthető, de azoknál sincs minden veszve, akik nem jogosultak a támogatásokra. A cikk folytatásában minderre választ kaphatsz!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lakáshitel

csok

lakásfelújítás

lakásfelújítási támogatás