Együttműködési megállapodás született: vidéki egyetemet támogat a Magyar Bankholding

HelloVidék   
  Megosztom
Együttműködési megállapodás született: vidéki egyetemet támogat a Magyar Bankholding

A Magyar Bankholding november 18-án határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást kötött az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézménnyel, a győri Széchenyi István Egyetemmel. Magyarország második legnagyobb bankcsoportja kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációk edukációjára, az egyetemekkel történő szakmai partnerkapcsolatok kiépítésére, a pénzügyi tudatosság fejlesztésére és az agrárszakma népszerűsítésére.

2020. december 15-én kezdte meg működését a Magyar Bankholding Zrt., amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre. A szervezet a piacgazdaság megfelelő működésének, fejlődésének alapfeltételeként tekint a kiemelkedő színvonalú felsőfokú végzettséggel rendelkező munkaerő képzésre, amelyet döntő mértékben az egyetemi oktatás határoz meg.

A Magyar Bankholding széles körű szakmai kapcsolatrendszerén keresztül, valamint a banki, pénzügyi-, agrár és egyéb területeken tevékenykedő szakértői csapatai segítségével aktívan részt kíván venni a jövő generációjának képzésében és az egyetemi digitalizációs fejlesztésekben. Ezen törekvéseihez a bankcsoport kiváló partnerre talált a dinamikusan fejlődő, és képzéseit folyamatosan megújító Széchenyi István Egyetemben.

A november 18-án aláírt megállapodás értelmében a Magyar Bankholding szakmailag erősíti és támogatja az egyetemi kutatásokat, a digitalizációs és robotizációs fejlesztési törekvéseket, valamint az agrárszakmai és a gyakorlatorientált hallgatói képzést. Segíti továbbá az egyetemet a meglévő és újonnan megjelenő, a bankszektor számára fontos képzések, tantervek és akkreditációs folyamatok kialakításában. A felek a közös munka során szem előtt tartják a célt, hogy az egyetemről hatékonyan és azonnal alkalmazható ismeretekkel rendelkező munkavállalók kerülhessenek ki a munkaerőpiacra.

A felek célja a kölcsönös bizalmon alapuló, kétoldalú kapcsolatok kiépítése és fenntartása. Az együttműködés szerves részét képezi továbbá, hogy egymás számára részvételi lehetőséget biztosítanak szakmai-tudományos rendezvényeken, valamint segítik egymást nemzetközi kapcsolataik ápolásában, bővítésében és az ezekből adódó szakmai ismeretek, tapasztalatok közös hasznosításában.

A győri Széchenyi István Egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye: a kilenc karon magas színvonalú szakmai munka és oktatás, tudományos kutatás zajlik. Az egyetem az átalakuló magyar felsőoktatás mintaértékű modelljét kívánja létrehozni. Nemcsak Győrnek, hanem a hozzá kapcsolódó gazdasági térség fejlődésének is szellemi központjává vált az intézmény. Agrárszakmai képzése is figyelemreméltó, több magyarországi agrárminiszter végezte tanulmányait az egyetem falai között. A Mosonmagyaróváron található Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar jelentős hangsúlyt fektet a tradíciók ápolására és az egyetemen végzett körülbelül 2000 gazdászból álló közösség összekovácsolására, informális hálózatot kialakítva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

széchenyi istván egyetem

magyar bankholding

támogatás

együttműködés