Orbán Viktor: fontosak a pedagógusok, de a gyerekek még fontosabbak

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor: fontosak a pedagógusok, de a gyerekek még fontosabbak

Orbán Viktor az oltási akcióhetek sikeréről is beszélt ma reggel a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában. A műsorban elhangzott: az elmúlt két hétben 1 millió oltást adtak be az oltópontokon, ebből 800 ezer volt harmadik emlékeztető és 125 ezer első oltás.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, 2 millió 600 harmadik oltást adtak be, ez a lakosság 27 százaléka. A harmadik oltást követően ismét 90%-ra emelkedhet a védettség. Ezért újabb akciót fognak indítani annak érdekében, hogy még többen vegyék fel az oltást: a kormány mindenkit meg fog keresni személyesen, akinek lejárt a védettségi ideje. "Minden településen oltási akciónapokat szervezünk, azt várjuk, az oltások száma rakétasebességgel fog nőni" - mondta el.

Fontosak persze a pedagógusaink, de a gyerekek fontosabbak

- mondta el a miniszterelnök a pedagógusok oltása kapcsán. Orbán Viktor szerint jogos elvárás a gyerekek egészsége érdekében, hogy a tanárok felvegyék az oltást.

Az omikron variánsról a miniszterelnök azt mondta, most úgy tűnik, az első 1-2 nap ijedtsége nagyobb volt, mint indokolt lett volna. Még vizsgálják, hogyan viselkedik az új variáns, viszont jobb az óvatosság.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

harmadik oltás

omikron variáns

koronavírus-járvány

pedagógusok