A magyar befektetési guru elárulta: ebbe érdemes most befektetni a pénzt

Pénzcentrum   
  Megosztom
A magyar befektetési guru elárulta: ebbe érdemes most befektetni a pénzt

A Diófa Alapkezelő értékesítési igazgatósági tanácsadója a Pénzcentrumnak adott interjújában azt is elárulta, mitől lesz infláció-védett egy portfólió, és mekkora hozamra számíthat így egy biztonsági játékot játszó, illetve a minimálisnál több kockázatot is elbíró kisbefektető.

Ha előretekintünk, a monetáris szűkülés, a kamatemelkedés és főleg az infláció összefüggésben áll az egyelőre robusztus GDP-növekedéssel – ha ez nagyot változna, valós hatást gyakorolna a megtakarítások, a prémium szegmens vagyongyarapodásának alakulására

- vallja Pozsgai Gábor. A Diófa Alapkezelő értékesítési igazgatósági tanácsadója a Pénzcentrumnak adott interjújában azt is elárulta, mitől lesz infláció-védett egy portfólió, és mekkora hozamra számíthat így egy biztonsági játékot játszó, illetve a minimálisnál több kockázatot is elbíró kisbefektető.

A pénzügyi szakember többek között arról is beszélt, hogy mi várható a közeljövőben az autóiparban. Ahogy elmondta, ez is egy olyan terület, ami egy év alatt teljesen átrajzolódhat.

Rengeteg fogyasztást halasztottak el a járvány miatt, most pedig a chip- és egyéb alkatrészhiány miatt nem győznek elég autót gyártani. Nem a keresleti oldalon, inkább a szállítási láncokban keletkezett problémák miatt vannak gondok. Hogy ez hogyan fog rendeződni, ezt nehéz lenne megmondani, valószínűleg a kereslet fog csökkenni, amelyet az autógyártók egy darabig még ki fognak tudni elégíteni. Hosszabb távon sokkal fontosabb kérdés, hogy milyen ütemben állunk át az elektromos autózásra, és milyen ütemben tiltják ki a benzin- és dízelhajtású autókat az utakról. Erre már vannak elég ambiciózus tervek. Úgy vélem, a következő évben az autóipar lehet az egyik olyan szektor, amelyik a legkevesebbet bukja, ha valamilyen részvénypiaci korrekció jön.

- nyilatkozta Pozsgai Gábor.

A teljes interjú a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

gazdaság

diófa alapkezelő

gdp