Újabb hír a nyugdíjakról: Novák Katalin jelentette be ezt a tényt vasárnap

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Újabb hír a nyugdíjakról: Novák Katalin jelentette be ezt a tényt vasárnap

A korábban tervezettnél magasabb jövő évre várható infláció miatt a kormány a nyugdíj összegét öt százalékkal emeli meg, hogy ne kelljen utólag korrigálni - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Novák Katalin kiemelte: a kormány célja, hogy megőrizze a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért a nyugdíjemelés mértéke mindig az inflációt követi. Ha pedig az infláció nagyobb a tervezettnél, utólag kifizetik azt a nyugdíjasoknak. Idén például két részletben fizettek nyugdíjkorrekciót - tette hozzá.

A miniszter beszélt arról is: az, hogy a gazdaság teljesítménye növekszik, annak köszönhető, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány alatti legrosszabb időkben is sokan döntöttek úgy, hogy munkát keresnek, és mindenképpen dolgoznak. A gyermeket nevelő szülők személyi jövedelemadóját is a nehéz időszakra tekintettel térítik vissza - fűzte hozzá.

Jövőre teljes egészében visszaépítik a 13. havi nyugdíjat - mondta, hozzátéve: a 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő februárban kapja meg a már 5 százalékkal emelt összegű 13. havi nyugdíjat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

novák katalin

infláció

nyugdíjemelés