Ennyiért beoltatnád magad? Pénzjutalommal motiválta oltásra a dolgozóit a vidéki cég

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyiért beoltatnád magad? Pénzjutalommal motiválta oltásra a dolgozóit a vidéki cég

A Csongrád-Csanád megyei, fábiánsebestyéni Kinizsinél Zrt.-nél jelentős összegű pénzjutalmat kaptak azok a dolgozók, akik a Covid elleni mindhárom védőoltást beadatták maguknak.

A fábiánsebestyéni Kinizsi Zrt. kiemelt kérdésként kezelte, hogy minél több dolgozó vegye fel a koronavírus elleni védőoltásokat - írta a Délmagyar. Nem szankcionáltak, hanem pénzjutalmat adtak azoknak a munkatársaiknak, akik beoltatták magukat. Több részletben nettó 100 ezer forintot kaptak, akik mindhárom oltással rendelkeznek.

Amikor a vakcina már el­­érhetővé vált, magam is példamutatással jártam elöl, beoltattam magam, másnap pedig 50-en tették ugyanezt. Megértették, hogy ennek mekkora jelentősége van a saját egészségük és a cég érdekében is. Mára a dolgozóink körülbelül 90 százaléka oltással rendelkezik

– nyilatkozta a lapnak Farkasné Márton Katalin, a Kinizsi Zrt. vezérigazgatója. Ennek is köszönhető, hogy a mintegy 100 főt alkalmazó cégnél csak néhány covidos betegük volt.

A törvény egyébként nem tiltja, hogy a munkahelyek jutalmazzák azokat, akik beoltatták magukat.

Akik felvették a harmadik oltást is, több részletben nettó 100 ezer forintot kaptak. Természetesen nem csupán ezért kérték a dolgozók az oltást. Szeretnénk elérni, hogy nálunk senki ne legyen kitéve ennek a rettenetes betegségnek

– hangsúlyozta a vezérigazgató, kiemelve, a még oltatlan dolgozóik is megkapják az összeget, ha elmennek a védőoltásra.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

oltásellenesség

covid

covid-19