Itt a bejelentés: mutatjuk, ki lett a Magyar Bankholding vezérigazgatója

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: mutatjuk, ki lett a Magyar Bankholding vezérigazgatója

2022. január 1-jétől dr. Barna Zsolt a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatójaként irányítja a bankcsoportot. A fúziós folyamatot tavaly szeptember óta vezető szakember feladata a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport üzleti tevékenységének irányítása mellett a három pénzintézet egyesülésének és átalakításának sikeres megvalósítása.

December 15-én a Magyar Bankholding Zrt. közgyűlése megszavazta dr. Barna Zsolt vezérigazgatói kinevezését. A döntés értelmében a bankcsoport igazgatósági elnöke, aki 2021. december 1-jén átvette a vezérigazgatói feladatokat, 2022. január 1-től elnök-vezérigazgatói pozícióban fogja irányítani a Bankholdingot.

Dr. Barna Zsolt széleskörű banki ismereteire és vezetői tapasztalataira építve irányítja és hangolja össze a három tagbank, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport üzleti területeinek tevékenységét. Mindezek mellett a három pénzintézet egyesítését célzó fúziós lépések megvalósításért és a bankcsoport működésének harmonizációjáért is felel.

A fúziós menetrendben felvázolt tervek megvalósításával sikeresen teljesíthető a három bank egyesítése és transzformációja, amely régiós szinten is egyedülálló szakmai feladatnak számít. A fúzió eredményeképp egy a lakossági és vállalati ügyféligényeket egyaránt maradéktalanul kiszolgáló, integrált, univerzális nagybank jön majd létre. Az épülő szuperbank a teljes piaci spektrum lefedését és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrárügyfeleinek nyújtandó új, modern, kedvező árazású termék- és szolgáltatási paletta biztosítása is.

A szakember pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeleten kezdte. 1998-tól a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) osztályvezetője, majd 2004-től főosztályvezetője, később a felügyeleti terület ügyvezető igazgatója volt.

2010-ben csatlakozott az OTP Csoporthoz, az itt töltött pályafutása alatt vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, valamint 2018 szeptemberétől 2020 júliusáig az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese volt. Ebben az időszakban egyedülálló nemzetközi tapasztalatokat is szerzett: ő irányította a pénzintézet első jelentős nemzetközi leánybanki integrációját Horvátországban, illetve a montenegrói CKB Bank reorganizációját is.

2020. szeptember óta a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke. 2021. januártól az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói posztját is betölti, mindemellett vezető testületi tagként részt vesz az MKB Csoporthoz tartozó egyes leányvállalatok irányításában.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar bankholding

mkb bank

takarékbank

budapest bank

dr. barna zsolt