Különleges dolog derült ki a kutyákról: ezt még te sem gondoltad volna

MTI   
  Megosztom
Különleges dolog derült ki a kutyákról: ezt még te sem gondoltad volna

Ismerik a kutyák az ok-okozat elvét. Ha valami fizikailag megmagyarázhatatlan történik a szemük előtt, megrökönyödnek - állapították meg a Bécsi Állatorvosi Egyetem Messerli Kutatóintézetének szakértői.

Christoph Völter és Ludwig eredményeikről a Biology Letters című tudományos lapban számoltak be. Vizsgálataik során egy-egy képernyő elé ültettek le 14, családban élő kutyát és megmutattak nekik két videót. Az egyiken egy guruló billiárdgolyó egy másiknak ütközik, az ütközéstől megáll, a másik viszont elindul. A második film szürreális volt: az első golyó jóval az ütközés előtt megállt, mire a másik érintkezés hiányában is gurulni kezdett.

A második videónál a kutyák tekintete hosszan pihent az első golyón, mely nyilvánvalóan ok nélkül megállt. Pupilláik tovább maradtak nyitva, ami a fokozott figyelem és meglepődés jele. Ez arra utal, hogy a négylábúak megértik az ok és okozat közti kapcsolatot

- vélik a tudósok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyák

ebek

vizsgálat

kutatás