Nincs többé sorban állás: nem kell félnünk, itt biztonságban lehet mindenünk

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs többé sorban állás: nem kell félnünk, itt biztonságban lehet mindenünk

A magyar lakosság háromnegyede szerint bizonyos nemesfémtárgyakat, 70 százalékuk véleménye alapján pedig egyes papír alapú dokumentumokat, például befektetési papírokat, szerződéseket érdemes széfben tárolni – derült ki az OTP Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából. A megőrzésre azonban nemcsak otthon van lehetőség, sőt sokkal biztonságosabb a banki széfszolgáltatás használata.

Bár az emberek döntő többsége rendelkezik legalább egy olyan tárggyal, ami nagy értékkel bír, sokan még sincsenek tisztában azzal, ezeket hol és hogyan lehetne a legbiztonságosabban tárolni. A magyarok háromnegyede úgy véli, egy drágább órát vagy ékszert, a 70 százalékuk szerint pedig a fontosabb dokumentumokat már érdemes széfben tartani.

A megkérdezettek közel fele kipróbálná ezen szolgáltatások valamelyikét, ha úgy érezné, otthon nem tudja biztonságban tartani nagy értékű tárgyait. A válaszadók 26 százaléka számára egy ilyen szolgáltatásnál az lenne a legfontosabb kritérium, hogy bármikor – akár nyitvatartási időn kívül is – hozzá lehessen férni a széfben tárolt értékekhez, akár ékszerekhez vagy iratokhoz. Az OTP Bank automata széfjeivel az ország öt különböző pontján – Budapesten a belvárosi Deák Ferenc utcai fiókban, a Gyöngyösi utcai metrómegálló közelében lévő Váci úti fiókban, valamint Szombathelyen, Szentendrén és Szekszárdon – már erre is van lehetőség.

Az automata széfeket a nap 24 órájában, teljesen rugalmasan, ügyintéző nélkül használhatják a szerződött ügyfelek. A statisztikák és a visszajelzések azt mutatják, hogy egyre nagyobb az igény erre a szolgáltatásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az OTP Bank ügyfelei hajlandóak a lakóhelyüktől távolabbi széfet is bérelni, ha az magasabb színvonalú, pl. automata szolgáltatást kínál

- nyilatkozta Takács Domokos, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője.

A széfeket ötféle méretben lehet igényelni, az 5 cm-es magasságútól kezdve, ezek alkalmasak iratok vagy ékszerek tárolására, egészen a 18,5 centiméteres méretig – így mindenki megtalálja az értéktárgyainak legmegfelelőbb nagyságút. A bérleti díjak 5248 forint és 10 495 forint között mozognak havonta, ezen felül biztosítást is lehet kötni rájuk 1 milliótól 2 millió forintig. Fontos, hogy a rekeszek tartalma 500 ezer forintig eleve biztosítva van, ezt a havi bérleti díj tartalmazza. A szolgáltatás segítségével havonta viszonylag kis összeg ellenében biztonságban tudhatják az ügyfelek értéktárgyaikat, ezzel pedig megkímélhetik magukat a felesleges stressztől, ami az otthoni tárolással jár együtt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

széf

értékmegőrzés

értéktárolás

biztonság

bankok