Őrület, mennyit költünk a boltokban: de vajon meddig mehet ez így tovább?

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület, mennyit költünk a boltokban: de vajon meddig mehet ez így tovább?

Egy nap 3.416 forintot költöttél a boltban. De ha Budapesten élsz, akkor 3.987 forintot. Ha pedig Nógrádban, akkor 2.476 forintot. 2021 első három negyedévében az egy főre jutó boltos költekezésben 412 ezer forint volt a különbség. A Balaton környékén is tágabbra nyíltak a pénztárcák. Az egyes megyékben élők között egy főre számolva 2021 januárja és szeptembere között 412 ezer forint különbözőség alakult ki a boltos költekezésben, az időszakot együtt nézve. Az egy napra jutó költekezésben pedig 1.511 forint a különbség.

Az élen Budapest, a végén Nógrád megye vásárlói állnak. Pest megye kiemelt agglomerációs sajátosságai révén a második a költekezési sorban.

És az élbolyban ott sorakoznak a Balaton parti megyék, Zala, Veszprém, Somogy, nyilván a nyaranta megugró turizmus és a legújabb mozgás, sokak odatelepülése révén.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bolt

költés

költekezés

országos átlag