Őrület, mennyit költünk a boltokban: de vajon meddig mehet ez így tovább?

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület, mennyit költünk a boltokban: de vajon meddig mehet ez így tovább?

Egy nap 3.416 forintot költöttél a boltban. De ha Budapesten élsz, akkor 3.987 forintot. Ha pedig Nógrádban, akkor 2.476 forintot. 2021 első három negyedévében az egy főre jutó boltos költekezésben 412 ezer forint volt a különbség. A Balaton környékén is tágabbra nyíltak a pénztárcák. Az egyes megyékben élők között egy főre számolva 2021 januárja és szeptembere között 412 ezer forint különbözőség alakult ki a boltos költekezésben, az időszakot együtt nézve. Az egy napra jutó költekezésben pedig 1.511 forint a különbség.

Az élen Budapest, a végén Nógrád megye vásárlói állnak. Pest megye kiemelt agglomerációs sajátosságai révén a második a költekezési sorban.

És az élbolyban ott sorakoznak a Balaton parti megyék, Zala, Veszprém, Somogy, nyilván a nyaranta megugró turizmus és a legújabb mozgás, sokak odatelepülése révén.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bolt

költés

költekezés

országos átlag