Megemelkedett a Tisza és a Zagyva vízszintje is: mutatjuk, mikorra várható a tetőzés

HelloVidék   
  Megosztom
Megemelkedett a Tisza és a Zagyva vízszintje is: mutatjuk, mikorra várható a tetőzés

Az elmúlt időszak csapadékosabb időjárása után egyre inkább emelkedik a Tisza és a Zagyva vízszintje is. Mindkét folyó elöntötte már a partszakasz nagy részét a megyeszékhelyen.

Ahogy arról a szoljon.hu beszámolt, a tendencia csak tovább emelkedett azzal, hogy havazott is, amit rövid ideig tartó, de annál nagyobb mértékű felmelegedés követett, így az addig lehullott hó olvadásnak indult.

Decemberben a Tisza vízgyűjtőjére leesett csapadék csak a Zagyva–Tarna rendszerben nem érte el a sokéves átlagot, a többi vízgyűjtőn meghaladta azt. A legtöbb csapadék a Felső-Tisza vízgyűjtőjére hullott. Ennek következtében január elejére közepes mederteltségek alakultak ki a Tiszán. Január első napjaiban tovább folytatódott a csapadékos időjárás a felső vízgyűjtő területeken. A csapadékos időjárás, illetve az átlagosnál magasabb hőmérséklet hatására a Tiszán és a mellékfolyókon árhullámok indultak el. A folyó jelenleg Tokaj térségében tetőzik, felette már apad, viszont alatta, így a Közép-Tiszán is árad

- mondta el a portálnak Laczi Zoltán, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense.

Az előrejelzések szerint a mostani árhullám január tizenharmadikán, tizennegyedikén tetőzik Kisköre-alsón 630±15 centiméterrel, Szolnokon pedig január tizenötödikén lehet számítani 610±15 centiméteres tetőző vízállásra

- számolt be a tetőzés várható időpontjáról.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szolnok

tisza

zagyva

áradás

tetőzés