Jó nekünk a hatósági ár: így reagált az agrárminiszter a kormány intézkedéseire

HelloVidék   
  Megosztom
Jó nekünk a hatósági ár: így reagált az agrárminiszter a kormány intézkedéseire

Nagy István agrárminiszter a Kossuth Rádióban reagált a február elsejétől életbe lépő kormányzati intézkedések kapcsán, vagyis a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a 2,8 százalékos tehéntej és a csirkefarhát árának befagyasztására.

Szerdán jelentette be a miniszterelnök, hogy február 1-jétől korlátozzák Magyarországon a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A csütörtöki kormányinfón aztán Gulyás Gergely bejelentette, hogy a csirkefarhát árát is befagyasztják. A lépésre az ellenzék is reagált: szerintük Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. A kormány lépését és az ellenzék reakcióját vasárnap Nagy István agrárminiszter értékelte a Kossuth Rádióban, írta meg a telex.hu.

Az alapvető élelmiszerek árának rögzítése is jelzi, hogy a kormány határozottan közbelép, ha elszabadulnak az árak

- mondta az agrárminiszter. Szerinte ez egy bátor lépés volt, ami amellett, hogy segít, hogy több pénz maradjon a családoknál, ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.

Hozzátette, hogy az árstop azokat az alapvető élelmiszereket érinti, amelyek a mindennapi élethez szükségesek a társadalom legszélesebb rétegeiben. A többit pedig rábízzák a piacra, a verseny majd megfelelő módon szabályoz. Példaként említette, hogy amikor 480 forintnál befagyasztották az üzemanyagok árát, volt olyan benzinkút, amely 5-10 forinttal aláment ennek az árnak a verseny miatt. A miniszter szerint az intézkedések üzenetek a piacnak és visszatartó erőt jelentenek majd az infláció növekedésénél.

Majd azt is hozzátette, hogy a termelők és a feldolgozók védve vannak, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény szabályozza, hogy egyoldalúan nem lehet felbontani a szerződéseket. Az élelmiszerárstop három hónapra szól, később vizsgálják majd meg annak lehetőségét, hogy meg kell-e hosszabbítani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hatósági ár

árbefagyasztás

nagy istván

agrárminiszter