Nem sokáig tartható a hatósági ár: akár 700 forintra is felmehet a benzin literára

HelloVidék   
  Megosztom
Nem sokáig tartható a hatósági ár: akár 700 forintra is felmehet a benzin literára

Egyre fokozódik a kereslet a világpiacon az olaj iránt, ezért a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén, ami azt jelenti, hogy a hatósági ár kivezetése után akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin – mondta az RTL Híradónak Molnár László, a GKI vezérigazgatója. Január második hetében 86 dollár volt az olaj ára.

A benzin literenkénti átlagára jelenleg 477 forint, a gázolajé pedig 479 forint, ám a Holtankoljak.hu előrejelzése szerint hamarosan minden benzinkúton elérik a plafont és egységesen 480 forint lesz az üzemanyag. Ha egész évben maradna a jelenleg február közepéig tervezett maximált ár, az autósok megúsznák a horribilis költségeket, a benzinkutak azonban komoly veszteségeket termelnének.

Az RTL érdeklődésére az illetékesek annyit mondtak, hogy a kiterjesztés indokoltságáról az aktuális világpiaci és egyéb körülmények alapján döntenek majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinár

gázolaj

benzin

áremelkedés

hatósági ár