Öt intézmény kapott milliós támogatást: digitális eszközök segítik a diákokat

HelloVidék   
  Megosztom
Öt intézmény kapott milliós támogatást: digitális eszközök segítik a diákokat

Baranya, Békés, Hajdú-Bihar, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolák jutottak oktatási tevékenységet támogató eszközökhöz a Telenor HiperSuli program és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázatán. A digitális felzárkóztatás elősegítése céljából indított pályázaton öt hátrányos helyzetű település iskolája nyert tableteket és laptopokat. A társszervező HiperSuli már országszerte összesen 101 iskolában segíti a digitális oktatási módszerek alkalmazását.

Lezárult a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli és a Magyar Református Szeretetszolgálat 10 millió forintos keretösszeggel, második alkalommal meghirdetett Digitális Ugródeszka pályázata. A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos helyzetű vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák részére kiírt tenderre több tucat jelentkezés érkezett.

Az öt kiválasztott nyertes tanintézmény:

  • a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda,
  • az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola,
  • a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskolája,
  • a Magy településen működő Palásti László Általános Iskola és Óvoda,
  • valamint a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolája

– egyenként 2 millió forint értékű, oktatási tevékenységet támogató digitális eszközt nyert el.

A kedvezményezett iskolák eszközparkja így nagyságrendileg negyven laptoppal és tablettel kiegészülve segítheti a pedagógusok munkáját. Az intézmények tanárai emellett az eszközök használatát és a digitális oktatási módszerek elsajátítását segítő, 30 órás akkreditált képzésben is részesülnek a HiperSuli jóvoltából.

A pályázatok elbírálásának legfontosabb szempontjai közt a jelentkezők települési hátrányait, a szociális-szakmai szempontoknak való megfelelést, a digitális eszközellátottságot, valamint a hátrányos helyzetű diákok létszámát vették figyelembe.

Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen második alkalommal kiírt digitális felzárkóztató pályázatunk ismét sikeresen, nagy érdeklődés mellett zajlott

- mondta Mészáros Attila, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója. „Területi és pályázói szempontból is változatos pályamunkákat zsűrizhettünk. A beérkezett jelentkezések száma alapján azt láttuk, hogy többek közt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes iskoláiban különösen nagy szükség mutatkozik az eszközökre."

A Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli már 2015 óta segíti a tanintézmények digitális útra lépését. A mára már országszerte 101 iskolában futó projekt támogatja a digitális újításra nyitott pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít és online kapcsolatot biztosító eszközökkel segíti a tanórák színvonalának fejlesztését. A program az évek során felhalmozott tapasztalatokat felhasználva, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által akkreditált képzést is indított, amely bármely pedagógus számára ingyenesen, akár online elvégezhető. A kor igényeinek megfelelően már a diákokat az algoritmikus gondolkodás elsajátítására ösztönző robotika is szerepel a projekt palettáján. A tanárok digitális képzése mellett a program nagy hangsúlyt fektet a szülők és a gyerekek támogatására is a tudatos, biztonságos internethasználatban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hipersuli

pályázat

digitális eszközök