Ez lehet a válasz az erdőkrízisre: a klímaváltozást is megvitatják a konferencián

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lehet a válasz az erdőkrízisre: a klímaváltozást is megvitatják a konferencián

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara és Erdészeti Tudományos Intézete 2022. február 10-én Erdészeti Tudományos Konferenciát szervez, amelynek középpontjában az erdők fenntartható kezelése és a klímaváltozás hatásaira adható tudományos válaszok, kutatási eredmények állnak. Az eseményt immár hagyományosan az első erdészeti tanóra évfordulóján rendezik, amelyet 1809-ben Selmecbányán tartottak.

A klímaváltozás olyan kihívás, amely hosszú távon alkalmazható és tudományosan megalapozott válaszokat kíván minden érintettől. Az erdész hivatás, amely lényegében, hagyományában és alapküldetésében hordozza a 21. század legfontosabb fogalmát, a fenntarthatóságot, nem maradhat adós ezekkel a válaszokkal: a Soproni Egyetem február 10-ei konferenciáján ezt vitatják meg a lehető legtöbb nézőpontból.

A plenáris előadások korunk alapvető és aktuális kihívásaira és a digitalizáció nyújtotta lehetőségeire fókuszálnak: mit jelent a „klímasemlegesség”, milyenek az összesített elvárások hazánkban az erdőkkel szemben, hogyan biztosíthatjuk a jövő erdeinek egészségét és milyen gyakorlati válaszok adhatók a klímaváltozás okozta negatív hatásokra. Olyan alapvető téma is napirendre kerül, mint az, hogy mit vár a szakmapolitika és a gyakorlat a kutatástól, de a fenntarthatóságot középpontba állító konferencia megkerülhetetlen témája a „Zöld Egyetem” koncepciója, amelynek megvalósításáról a Soproni Egyetem példáján keresztül kaphatunk képet.

A konferencia hibrid – jelenléti és MS Teams online – módon zajlik, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a személyes jelenlétre január 28-áig, az on-line részvételre pedig 2022. február 4-ig lehet megtenni.

A tervek szerint a Soproni Egyetem a konferenciát követően lektorált kiadványt jelentet meg, amelyben az előadók részletesen kifejthetik az általuk ismertetett témákat. A konferencián való részvétel a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára akkreditált továbbképzésnek számít.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

soproni egyetem

erdészeti tudományos intézet

erdészeti tudományos konferencia

klímaváltozás