Hivatalos! Ennyivel emelkedik a Volánbusz dolgozóinak bére 2022-ben

HelloVidék   
  Megosztom
Hivatalos! Ennyivel emelkedik a Volánbusz dolgozóinak bére 2022-ben

A Volánbusz Zrt. és a kollektív szerződés megkötésére jogosult Közúti Közlekedési Szakszervezet képviselői aláírták a megállapodást a közlekedési vállalat idei bérfejlesztéséről. Az egyezségnek köszönhetően az alanyi jogon járó 10 százalékos alapbéremelésen túl további bérnövekedési intézkedések lépnek életbe. A felek a bérmegállapodásban a „kritikus” munkakörben dolgozók helyzetének rendezésére is új megoldásokat vezetnek be

Miután a MÁV–Volán-csoportnál a közelmúltban megszületett az alanyi jogon járó 10 százalékos béremelésrőlszóló megállapodás, a Volánbusz esetében a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői tovább folytatták az egyeztetéseket a részletszabályok kidolgozása érdekében. A tárgyalássorozat –az érdemi munkára és a járványhelyzetre való tekintettel –írásban zajlott, valamennyi érdekképviselet bevonásával. A megszületett bérmegállapodás lényege, hogy az alanyi jogon járó 10 százalékos alapbéremelésen túl további bérnövekedési intézkedések lépnek életbe a Volánbusznál 2022. január elsejéig visszamenőleg - tudatta a Volánbusz Zrt sajtóközleményében.

A szellemi, illetve a szakképzettséget igénylő fizikai munkavállalók esetében az általános társasági alapbér minimuma havi 280 ezer forint lesz (órabér keretében foglalkoztatottak esetében ez 1600 forint/órát jelent.) A bérmegállapodás alapján több kritikus munkakörben is bruttó alapbérminimumot vezetnek be és határoznak meg a Volánbusznál. A költségkeret fennmaradó részét a munkáltatói jogkörgyakorlók differenciáltan használhatják fel további bruttó alapbéremelésre az autóbusz-vezetőn kívüli munkakörökben. Ennek mértéke az órabéres munkavállalók esetében legfeljebb 5, havibéres munkavállalók esetében 2 és 5 százalék között alakulhat.

A Volánbusznál a havibéres fizikai, illetve a szellemi munkakörökben foglalkoztatottak esetében is bevezetik a hűségbért, mértéke a 3 éves „törzsgárda fokozat” elérését követően havi bruttó 10 ezer forint lesz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kollektív szerződés

volánbusz

bér

béremelkedés