Újabb részletek derültek ki: ilyen lesz a BMW új debreceni gyáróriása

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb részletek derültek ki: ilyen lesz a BMW új debreceni gyáróriása

400 hektáron épül fel a BMW debreceni gyára, 100 hektáron pedig egy úgynevezett beszállítói ipari parkot építenek. Ugyancsak ebbe az ipari parkba terveznek egy 258 férőhelyes kamionparkolót, ami az összes debreceni ipari parkot kiszolgálná majd.

Elképesztően látványos átalakuláson ment át 2021 negyedik negyedévében az Észak-nyugati Gazdasági Övezet és a környezete, írja a dehir.hu.

A BMW nemrégiben azt közölte, hamarosan megkezdik az építkezést Debrecenben, elsőként a központi irodaépületet, illetve a képzési központot készítik majd el. A gyártás a tervek szerint 2025-ben indul, s az üzemben ezren fognak majd dolgozni.

Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ és a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. negyedévente videón mutatja be, hogy állnak a fejlesztések. A 2021 harmadik negyedévi videójukból kiderült többek között, hogy építenek majd egy óriási bakdarut, melynek kétszer 875 méteres alapja lesz, 5500 folyóméternyi cölöppel, valamint hogy a területen működni fog egy 120 tonna teherbírású konténerrakodó targonca is.

A most közzétett videóban a 2021 negyedik negyedévében elvégzett munkát mutatják be.

A videóban szó esik a vasúti fejlesztésekről, melyben már a konténerterminál építési feladatai domináltak. A 120 tonna teherbírású konténerrakodó targoncának megerősített pályaszerkezetű utat építenek 20 ezer köbméter beton burkolatalappal, melyre több mint 23 ezer köbméter vasalt bazalt betonburkolat kerül.

Haladnak a víztelenítés munkái is, s elkészült a Nagymacsi úti vasúti átjáró és a nagymacsi bekötőút is. Látszik a videón az óriási körforgalom és az úgynevezett BMW-körút már megépült része is, valamint egy új kerékpárút is, melyen a későbbiekben biciklivel is körbejárható lesz a gazdasági övezet. Szó esik arról is, hogy gyakorlatilag elkészült az M35-ös autópálya és a 354-es út csomópontjának fejlesztése, teljes, lóhere alakú csomóponttá alakítása, valamint az új józsai csomópont kivitelezési munkáit is bemutatják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bmw-gyár

debrecen

gyár

bmw

hajdú-bihar megye

építkezés