Ennek sokan örülnek majd: a posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését

MTI   
  Megosztom
Ennek sokan örülnek majd: a posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését

A Magyar Posta szerdától kézbesíti a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is - közölte a társaság.

A február havi nyugdíj és a 13. havi illetmény összege egy utalványon érkezik, az utalványon a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek.

A kézbesítést két nappal korábban kezdik, az ütemezés a szokásos sorrendnek megfelelő, így egyes ügyfelek felkeresése korábban, de legkésőbb a nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon megtörténik

- írták a közleményben.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások csaknem felét készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan csaknem 1,2 millió állampolgár készpénzben, postai úton kapja meg ezt az ellátást

- írta a Magyar Posta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

kézbesítés

nyugdíj kifizetés

nyugdíj

13. havi nyugdíj