Két napig rostokolt a mély iszapban a munkagép: aggódhatunk a Tisza-tóért is?

HelloVidék   
  Megosztom
Két napig rostokolt a mély iszapban a munkagép: aggódhatunk a Tisza-tóért is?

Abádszalókon az Abádi-öbölben csak a télen több száz négyzetméternyi nádast vágtak ki az Úszóházak telepítése miatt, a munka annyira sikeres, hogy egy traktor szinte teljesen elsüllyedt az irtás közben – írta meg a telex.hu-nak helyi olvasójuk, István.

Az egyik munkagép mederfelmérés közben süppedősebb területre tévedt az iszapban, a gépkezelő pedig addig tornászott vele, amíg beragadt teljesen

- ezt már Hoffer Ferenctől, az Abádi Kikötő tulajdonosától, az Úszófalu beruházójától tudta meg a lap. Kiderült, hogy a gép kihúzásához külső segítség kell, de elsőre nem sikerült a művelet. Hoffer Ferenc elmondása szerint az erősebb vontató érkezéséig „két napig benn tanyázott” a vízben a gép, de mivel zárt rendszerű, „egy csepp olaj se ment a tóba”.

Hoffer hozzátette, hogy az esethez kihívta a Hortobágyi Nemzeti Park szakemberét, kint volt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság embere, és megállapították, hogy nem történt károkozás. A rendőrség is a helyszínen volt, de személyi sérülés sem történt. A munkagépet végül múlt hét kedden kihúzták a vízből, lecsutakolták, és már újra dolgozik, tájékoztatott Hoffer Ferenc. Elmondását lényegében megerősítette lapunknak Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

abádszalók

tisza-tó

markoló

iszap

munkagép