Ezt okozhatja a vidéknek a benzinárstop: kiderült, mivel számolhatnak a gazdák

Agrárszektor   
  Megosztom
Ezt okozhatja a vidéknek a benzinárstop: kiderült, mivel számolhatnak a gazdák

Az Agrárszektor utánajárt, kell-e tartaniuk a mezőgazdasági ágazat szereplőinek az üzemanyaghiánytól, illetve hogy mi a helyzet az ősszel kisebbfajta pánikot okozó AdBlue-val, van-e elég ebből az adalékanyagból?

2021. novemberében a kormány három hónapra hatósági árat szabott ki a 95-ös oktánszámú motorbenzinre és a nem prémium dízelgázolajra, 480 forint/literben maximalizálva ezen üzemanyagok árát. Akkor az ágazat több szereplője jelezte, hogy ez komoly veszteségeket fog okozni nekik. 2022. februárjában az üzemanyagár-stopot újabb három hónapra meghosszabbították, és a médiában elkezdtek megjelenni olyan hírek, hogy egyes benzinkutak korlátozták az egy tankolással vásárolható üzemanyag-mennyiséget, mások pedig jelezték, hogy már a tevékenység abbahagyásán gondolkodnak. Az Agrárszektor ezért utánajárt, kell-e tartaniuk a mezőgazdasági ágazat szereplőinek az üzemanyaghiánytól, illetve hogy mi a helyzet az ősszel kisebbfajta pánikot okozó AdBlue-val, van-e elég ebből az adalékanyagból?

A bizonytalan helyzettel kapcsolatban az Agrárszektor megkérdezte a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségét (MEGFOSZ), hogy megkérdezze, mit tapasztaltak eddig az ügyfeleik ezen a téren, volt-e bármilyen problémájuk a tankolással. A MEGFOSZ sietett kijelenteni, hogy

Ez azonban még nem jelent problémát, közölte a MEGFOSZ, hozzátéve, hogy az üzemanyagok árának befagyasztása, illetve az, hogy a beszerzési árak elérték a tavaly novemberben bevezetett hatóságit, inkább március vége felé jelenthet majd problémát, hiszen a januári és februári időszakban még viszonylag kevés a munka van a földeken. A szövetség az Agrárszektor kérdésére jelezte, hogy

Arra a kérdésre, hogy a MEGFOSZ mekkora készletekkel rendelkezik a mezőgazdasági gépekhez szükséges üzemanyagból, a szövetség közölte, hogy ők egy érdekegyeztető civil szervezet, aminek 90 tagja eltérő módon érintett a kérdésben. Maga a szövetség nem foglalkozik mezőgazdasági kereskedelmi tevékenységgel, így készlete sincs üzemanyagból. A MEGFOSZ tagcégei a méretüktől és felhasználási mennyiségüktől függően rendelkeznek készlettel, de szövetségnek nincs pontos kimutatása erről, mivel ezek belső céges adatoknak minősülnek.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

mezőgazdaság

benzinár