Kitört a háború: Oroszország lerohanta Ukrajnát

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kitört a háború: Oroszország lerohanta Ukrajnát

Putyin kiadta a parancsot: Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen magyar idő szerint csütörtökön hajnalban. Országszerte robbanásokat hallani, az oroszok három oldalról támadnak. Folyamatosan frissítjük híreinket.

2022. február 24. 11:32

Zelenszkij harcrahívja a polgárokat, fegyvereket ígér

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön felszólított minden állampolgárt, aki kész megvédeni az országot az orosz erőkkel szemben, hogy jelentkezzen. Mint kijelentette, Kijev mindenkinek ad egyvert, aki kér. (Reuters)

2022. február 24. 11:23

Az ukrán hadsereg visszaverte Luhanszk megyében a támadást

Az ukrán fegyveres erők visszaverték csütörtökön az orosz támadást a Luhanszk megyei Scsasztya településen, komoly veszteségeket okozva a támadóknak - közölték ukrán hírportálok a Stratégiai Kommunikációs és Stratégiai Biztonsági Központra hivatkozva. "Visszafoglaltuk Scsasztya települést, amelyet megtámadott az orosz agresszor" - idézett az Ukrajinszka Pravda hírportál a Facebookon közzétett közleményből. A tájékoztatás szerint az ukrán hadsereg a harc során "legalább ötven ellenséget likvidált" és haditechnikai eszközöket semmisített meg.

2022. február 24. 11:16

Tömegesen távoznak az emberek Kijevből

Az orosz erők Ukrajna nyugati térségeiben is támadtak katonai célpontokat, az ország vezetése hadiállapotot vezetett be. Aki csak teheti, menekül, jelen pillanatban így néz ki Kijev.

Kijev, 2022. február 24.

Autóval távoznak az emberek Kijevből 2022. február 24-én

Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai mûvelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadmûveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

2022. február 24. 11:13

Ukrajna még nem szerepel az „Utazásra nem javasolt országok listáján”

A ma reggel elindult háború ellenére csütörtök délelőtt Ukrajna még nem szerepelt a Külügyminisztérium konzuli szolgálata által működtetett, „Utazásra nem javasolt országok listáján”. A honlapon lévő külön tájékoztatás szerint „az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák későbbre. Ismét felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy ha mégis az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, kérjük regisztráljanak konzuli védelemre.”

2022. február 24. 11:10

Szijjártó Péter berendelte a budapesti orosz nagykövetet

Berendelték az Orosz Föderáció budapesti nagykövetét a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a délelőtt folyamán, és közölték vele a magyar kormány álláspontját – jelentette be Szijjártó Péter, a tárca vezetője bahreini sajtótájékoztatóján. (hvg.hu)

2022. február 24. 11:06

Ukrajnában korlátozták a készpénzfelvételt, bezár a tőzsde

"Felfüggesztjük Ukrajna devizapiacának munkáját a devizaértékesítés kivételével. A devizák hivatalos árfolyamát a 2022. február 24-i szinten rögzítjük" - mondta egy videóüzenetben Kirill Sevcsenko, az ukrán jegybank vezetője. Megtiltották a valutákban való készpénzkibocsátást, és a számlákról történő készpénzfelvételt napi 100 000 hrivnyára (3356,67 dollár) korlátozták. Az ukrán jegybank arról is határozott, hogy "blanketta refinanszírozást" hajt végre a bankok likviditásának fenntartása érdekében, összeghatár nélkül legfeljebb egy évre. Eközben az ukrán értékpapír- és tőzsdepiaci bizottság bejelentette, hogy február 24-én 11:00 órától ideiglenesen leállítja az összes értékpapír forgalmát, valamint a letéti elszámolási rendszerben végzett műveleteket. Kivételt a jegybank monetáris és hitelpolitikájának végrehajtásához szükséges műveletek, továbbá a pénzügyminisztérium államadósság-szolgálati műveletei képeznek.

2022. február 24. 11:00

Rengetegen indultak meg Ukrajnából Magyarország felé

A nagy forgalom nemcsak a vasútállomásokra, hanem az autós határforgalomra is jellemző, főleg azok a fiatal fiúk szeretnének kijutni az országból, akik katonakötelesek, mert félnek a mozgósítástól. A közmédia tudósítója szerint a reggeli órákban a nyitva tartó bankoknál is sorban álltak az emberek, hogy pénzt vegyenek fel. (MTI)

2022. február 24. 10:57

Megugrott a gáz ára, de nincs fennakadás

Jelentősen megugrott az európai gázár-jegyzés az Ukrajna elleni orosz támadás hírére, miközben a Gazprom jelezte, hogy nincs fennakadás az orosz földgáz tranzitjában Ukrajnán át, a szokásos módon zajlik az orosz gáz tranzitja Ukrajnán keresztül. A tranzit rendesen halad, szerdához képest nőtt a megrendelt mennyiség, szerdán 60 millió köbméter volt, csütörtökön 83 millió köbméter. Az osztrák OMV azt közölte, hogy nincs fennakadás az orosz földgáz szállításában, a megállapodott mennyiség érkezik. (MTI)

2022. február 24. 10:48

Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzset

Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai katonai műveletek miatt csütörtök délelőtt fél 11-re összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését a Karmelita kolostorba - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

2022. február 24. 10:47

Halálos áldozatok, sebesültek

Az előzetes információk alapján meghaladta a húszat az Ukrajnát csütörtökön ért orosz csapások halálos áldozatainak és sebesültjeinek a száma

- közölte Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Facebookon.

Megerősítette, hogy a Kijev környéki Brovari településen lévő katonai városban a légicsapások következtében tűz ütött ki több épületben, az előzetes információk szerint egy személy életét vesztette, hatan sérüléseket szenvedtek. A Donyeck megyei Mariupolban egy ember halt meg, és kettő megsebesült. Más források szerint a városban egy gyermek és három felnőtt sebesült meg. Légitámadás érte a dél-ukrajnai Odessza megyében lévő Pogyilszk települést, ahol ennek következtében hatan meghaltak, heten megsebesültek és 11-en eltűntek. Az északkeleti Szumi megyében lévő konotopi járásban tűz alá került egy személyautó, egy gyermek és egy nő sérült meg. A tanácsadó felsorolt még több olyan katonai objektumot az ország különböző részein, amelyeket a belügyminisztérium operatív szerveinek értesülései szerint csapás ért, valamint egy hidat, azonban a személyi áldozatokról nem adott közre több információt. Az ország középső részében lévő Cserkaszi megyében, Umany település központjába csapódott be egy orosz lövedék, aminek következtében egy ember életét vesztette és legalább öten megsebesültek - közölte Olkeszandr Szkicsko, a megye kormányzója. Az umanyi járásban, egy ottani laktanya körzetéből elkezdték evakuálni a lakosokat - tette hozzá a tisztségviselő.

2022. február 24. 08:41

600 ezer menekültre számít a Magyar Honvédség

Noha korábban pár tízezerre tették a menekültek várható számát, egy az Orbán Viktor oldalán megosztott videó szerint már 600 ezer ukrajnai menekülttel számol a honvédség.

2022. február 24. 08:39

A Wizz Air felfüggeszti ukrajnai járatait

"A jelenlegi ukrajnai események és a légtér lezárása miatt a Wizz Air sajnálattal tájékoztatja ügyfeleit, hogy ideiglenesen felfüggeszt minden járatot az országban" – írta közleményében a diszkont légitársaság.

2022. február 24. 08:21

Volodimir Zelenszkij: A világnak békére kell kényszerítenie Oroszországot

Az ukrán elnök a Twitterre írta ki, hogy Joe Biden amerikai elnökk mellett beszélt Olaf Scholz német kancellárral, Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Andrzej Duda lengyel elnökkel és Boris Johnson brit miniszterelnökkel is. Közlése szerint egy Putyin-ellenes koalíción dolgoznak, azonnali szankciókat, védelmi és pénzügyi támogatást kért, számol be a Pénzcentrum percről percre az eseményekről.

A világnak békére kell kényszerítenie Oroszországot. Nem sokkal később jelezte, hogy folytatja az egyeztetéseit a külföldi országok vezetőivel, a katari emír is támogatásáról biztosította. A világ velünk van

- írta.

2022. február 24. 08:03

Az orosz haderő leszerelte Ukrajna légvédelmét

A RIA Novosztyi orosz hírportál azt írja az orosz védelmi minisztérium közléseire hivatkozva, hogy az orosz haderő leszerelte Ukrajna légvédelmét és megsemmisítette az ukrán repterek katonai infrastruktúráját, ami azt jelenti, hogy az ukrán légierő is működésképtelenné vált. Az információkat az ukrán fél nem erősítette meg, sőt, azt közölték, hogy öt orosz repülőgépet és egy helikoptert semmisítettek meg.

2022. február 24. 08:01

Kitört a háború: zuhan a tőzsde, esik a forint, egekben az olaj ára

Nagy indexveszteség várható csütörtökön az európai értékpapírpiacok nyitásakor az ukrán-orosz feszültség erősödése miatt. Részletes árfolyamadatok ITT!

2022. február 24. 07:18

Biden: Oroszországot ezért felelősségre vonjuk

Oroszország szándékosan háborút kezdett Ukrajna ellen, és egyedül felelős azért, hogy emiatt emberek fognak szenvedni és meghalni - mondta Joe Biden. Az amerikai elnök hozzátette, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei elszántak arra, hogy Oroszországot ezért felelősségre vonják.

2022. február 24. 07:16

Menekül Kijevből a lakosság

Helyi beszámolók szerint nem sokkal azután, hogy robbanások rázták meg Kijevet, rengeteg helyi lakos indult útnak a városból. Az ATM-eknél és a benzinkutakon is sorok alakultak ki.

2022. február 24. 07:11

Megszólalt Szijjártó Péter

A háború a legrosszabb forgatókönyv. A feladat most, mint mindig a magyar emberek biztonságának garantálása. Kijevi nagykövetségünk működik, az Ukrajna területén tartózkodó magyarok számára rendelkezésre áll. A munkatársaim a helyszínen minden segítséget megadnak

- írta Facebook posztjában Szijjártó Péter külügyminiszer.

2022. február 24. 07:09

Hadiállapotot vezettek be Ukrajnában

Hadiállapotot vezettek be Ukrajnában, miután Oroszország megtámadta az országot

- jelentette be csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetben. A bejelentést az elnök azután tette, hogy ülésre hívta össze az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsot (RNBO).

Reggel Putyin különleges katonai műveletet jelentett be a Donyec-medencében. Oroszország megtámadta katonai infrastruktúránkat és határőrségünket. Ukrajna számos városában robbanások hallatszottak. Ukrajna egész területén hadiállapotot vezetünk be

- fogalmazott az államfő, aki azt is hozzátette, hogy beszélt Joe Biden amerikai elnökkel és már megkezdték Ukrajna nemzetközi támogatásának előkészítését. Az embereket arra kérte, hogy őrizzék meg a nyugalmukat és lehetőleg maradjanak otthon.

2022. február 24. 07:06

Putyin különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el

Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen: csütörtökön kora reggel a fővárosból, Kijevből és több ukrán nagyvárosból hírt adtak a helybeliek arról, hogy robbanásokat hallottak. Csütörtök reggeli közleményében az orosz hadsereg arról számolt be, hogy nem ukrán városokat céloznak támadásaiban. Mint írták, az orosz fegyveres erők a katonai infrastruktúrát akarják elpusztítani Ukrajnában. Az orosz vezetés közölte, hogy a civil lakosság nincs veszélyben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

ukrajna

oroszország

háború