Ez a szomorú valóság: átlagosan ennyi ideig tart ma munkát találni Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Ez a szomorú valóság: átlagosan ennyi ideig tart ma munkát találni Magyarországon

A munkanélküliek száma 2022 januárjában 201 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,2% volt. A 2021. november–2022. januári időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 183 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,8% volt - közölte a KSH.

2021. november–2022. január az egy évvel korábbihoz képest a 15–74 éves munkanélküliek száma 26 ezer fővel, míg a munkanélküliségi ráta 0,6 százalékponttal csökkent. A férfiak körében a munkanélküliek száma 95 ezer fő volt, a munkanélküliségi rátájuk 0,5 százalékponttal, 3,7%-ra mérséklődött. A nőknél a munkanélküliek száma 88 ezer főt tett ki, a munkanélküliségi ráta pedig 0,7 százalékponttal 3,9%-ra csökkent.

A 15–24 éves munkanélküliek száma 36 ezer fő, munkanélküliségi rátájuk 11,7% volt. Az összes munkanélküli közel ötöde a fiatalok közül került ki. A 25–54 éves korosztály munkanélküliségi rátája 0,5 százalékponttal, 3,3%-ra, az 55–74 éveseké 0,4 százalékponttal, 2,9%-ra csökkent. A munkakeresés átlagos időtartama 8,8 hónap volt, a munkanélküliek 33,7%-a legalább egy éve keresett állást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állás

munkanélküliség

ksh

állás