Ez most nem gyakorlat: Gripen vadászgépek húztak el Debrecen fölött

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most nem gyakorlat: Gripen vadászgépek húztak el Debrecen fölött

Az elmúlt években számos alkalommal hajtottak végre gyakorlatokat a Magyar Honvédség Gripen vadászgépei Debrecen légterében (mindig párban repülnek), 2016-ban az egyik még kényszerleszállást is végrehajtott a debreceni reptéren. Csütörtökön délután fél 3 körül ismét Gripenek hangjára figyelhettek fel a debreceniek, a Dehir nem hivatalos forrásból úgy tudja, a gépek ezúttal nem gyakorlatoztak, hanem katonai műveletet hajtottak végre a szomszédban kitört háború miatt.

Ez azt jelentheti, hogy amíg tart a háború, lehet számítani arra, hogy gyakrabban halljuk és látjuk majd a vadászgépeket Debrecen felett, írja a dehir.hu.

A Magyar Honvédség a Facebookon nemrégiben azt közölte, a honvédelmi tárcához az elmúlt időszakban számtalan levél, telefon, állampolgári megkeresés érkezett a keleti országrészben tapasztalható katonai járműmozgások, a légtérben megjelenő helikopterek és Gripenek kapcsán.

Leszögezik:

Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni. Ahogyan azt az elmúlt napokban több fórumon is elmondta a tárca vezetője, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba. Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben. Az ország lakosainak nincs miért aggódniuk, nem kell félniük, mindennapi életüket ez nem befolyásolja. Bízzanak a Magyar Honvédségben, a katonáink szakszerű, hozzáértő munkájában!

Azt is hozzáteszik, hogy a szárazföldi és légi eszközök mozgása nappal és éjjel is zajjal járhat, amiért türelmet és megértést kérnek.

Hajdúhadházon gyülekeznek az egységek

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtökön Hajdúhadházon, a 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterén tekintette meg a már megérkezett egységeket, s azt mondta, folyamatosan érkeznek az alakulatok.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háború

ukrajna

debrecen

hajdúhadház

gripen

vadászrepülőgép

magyar honvédség