Rendkívüli Kormányinfó az orosz-ukrán háborúról: vészterhes időket élünk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rendkívüli Kormányinfó az orosz-ukrán háborúról: vészterhes időket élünk

Március harmadikán, 10 órás kezdettel tart kormányinfót Gulyás Gergely és Kovács Zoltán. A miniszter bejelentette, hogy minden járványügyi korlátozást eltörölnek hétfőtől. Az orosz-ukrán konfliktusra térve ismertette, hogy a kormány álláspontja szerint a háború nem elfogadható módja a viták rendezésének, a szankciók kialakításánál viszont óvatosnak kell lenni, hogy ne az európai embereknek fájjon, hanem azoknak, akiket szankcionálni akarunk.

Magyarország érdeke, hogy ne keveredjen bele a háborúba. Ezért az ország határozott döntése, hogy nem küldünk katonákat és nem engedünk át fegyvereket a határon. Kárpátalja és az ott élők érdekében is ez a helyes és indokolt magatartás - erősítette meg a kormány álláspontját Gulyás Gergely, amiről a Pénzcentrum is beszámolt.

Fontos a humanitárius segítségnyújtás, több civil program indult, ezeket a kormány támogatja. Sok magyar családot is érint, hogy a hadköteles férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát, ami a magyar családokat is érinti. Magyarország nem csak a magyaroknak, hanem minden a határon átlépőnek segítséget biztosít. Tegnapi adatok szerint mintegy 120 ezer ember lépett át a magyar-ukrán határon a háború kirobbanása óta.

A kormány kezdeményezésére elindult a Híd Kárpátaljáért összefogás, a 1357-es nemzeti segélyvonal, amin keresztül bárki adományozhat. A miniszter szerint emellett 600 millió forint értékben küldtünk eddig élelmiszert, üzemanyagot és egyéb segítséget Kárpátaljára. 140 millió forintos szállítmány is indult egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközökkel.

Magyarország támogatja az Oroszország ellen hozó azon szankciókat, amelyet az összes többi uniós tagország is támogat, nem fog vétóval élni.

Az energiaszektorban felmérték a veszélyeket, Paks esetén tény, ha a Paks által termelt árammennyiséget a szabadpiacról kellene beszerezni, az egy átlagos magyar családnak 260 ezer forintos többletterhet jelentene - mondta a miniszter.

Gulyás Gergely a pandémiára térve közölte, a virológusok szerint a járvány ötödik hulláma leszálló ágában van, ezért a korlátozások nagy részét el fogják törölni.

Kivételt képez az egészségügyi és szociális terület, ahol maradhatnak a kötelező oltások és a korlátozások is. Az egészségügyi veszélyhelyzet is fennmarad, részben egy esetleges újabb hullám lehetősége miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

orosz-ukrán háború

kormányinfó