Orbán Viktor: Amit most látunk, a válság eleje

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: Amit most látunk, a válság eleje

Amit most látunk, a válság eleje - mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország c. műsorában a menekülthullámmal kapcsolatban. A miniszterelnökelmondta, hogy nagyon sokan jönnek, most már nemcsak Kárpátaljáról, hanem Belső-Ukrajnából is. Köztük sok az Ukrajnában tanuló külföldi diák is.

A magyar kormánynak rengeteg feladata van - mondta a miniszterelnök, nemzetbiztonsági és humanitárius teendőkre utalva. Az egészségügyi minisztériumnak is sok feladata lesz.

"Sokan jönnek, akik nincsenek beoltva, őket be kell oltani"

- mondta Orbán Viktor.

"Megkezdtük a tárgyalásokat a munkaadókkal is"

- mondta el miniszterelnök. Hangsúlyozta, hogy adunk segítséget a menekülteknek munkakeresésben is.

Mi a békében vagyunk érdekeltek

- mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a háború kárvallottjai Ukrajna a szomszédos országok lesznek, köztük Magyarország. Nagyobb számú menekült érkezése esetében a V4-ekre nehezedik majd a terhek nagy része, ezért kell közös menekültpolitikát kialakítani.

Egy másik Európában fogunk élni néhány év múlva

- mondta el Orbán Viktor Németország fegyverkezése kapcsán. A német haderő gyakorlatilag a II. világháború óta nem létezett, ennek viszont most vége. Minden ország olyan erős, amennyire a szövetségesei. Arról is beszélt, hogy a NATO csak akkor véd meg minket, ha magunkat is meg tudjuk védeni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum