Itt a bejelentés: komplex fejlesztési program kezdődik Debrecenben

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: komplex fejlesztési program kezdődik Debrecenben

Debrecen északkeleti városrészében elkezdődik a keleti körgyűrű első szakaszának építése, közösségi ház, óvodák és iskolák felújítása, valamint egy új bölcsőde építése valósul meg a következő időszakban - közölte a polgármester.

Papp László elmondta, a komplex fejlesztési programban a kertvárosi jellegű városrész infrastruktúrájának fejlesztésére és az intézményi felújításokra helyezik a hangsúlyt, úgy, hogy az a lakossági igényeknek és a környék adottságainak is megfeleljen.

Szavai szerint az útfejlesztések keretében idén elkezdődik a nagy forgalmú Sámsoni és Kassai utat összekötő keleti, belső körgyűrű első szakaszának tervezése, a mintegy két és fél kilométeres szakasz jelentős részben önkormányzati területen vezet majd keresztül.

Emlékeztetett, nemrég elkezdődtek a 471-es főút belterületi, Sámsoni úti szakaszának felújítási és bővítési munkálatai, a tervek szerint az ennek részeként megépülő aluljáró kivitelezésének megkezdéséig szeretnék megvalósítani a körgyűrű első szakaszát.

A polgármester az intézményi felújításokat érintően elmondta, mintegy 600 millió forintból elkezdődik és év végére elkészül a csapókerti közösségi ház teljes belső és külső felújítása, uniós forrás segítségével pedig egy 96 férőhelyes, nyolc csoportszobából álló új bölcsődét is kap ez a városrész. Emellett megújulnak a csapókerti városrész orvosi rendelői, az útépítési program keretében a 471-es főút becsatlakozó útjainak felújítását egyaránt elvégzik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

fejlesztés

városfejlesztés

óvodafejlesztés

közösségi ház