Több helyen leálltak a tavaszi munkálatok: nincs elég üzemanyag a mezőgazdaságban?

HelloVidék   
  Megosztom
Több helyen leálltak a tavaszi munkálatok: nincs elég üzemanyag a mezőgazdaságban?

A boltokban is áremelkedéssel járhat az üzemanyag drágulása. A gazdák többsége ugyanis továbbra is a drágább, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat. Ráadásul a kialakult ellátási problémák miatt az ország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák. Az orosz invázió a földgázt is megdrágította, emiatt a műtrágya-ellátással is problémák lehetnek az ATV Híradó riportja szerint.

Valahol még dübörög a gépektől a föld, azonban sok helyen már nem tudnak dolgozni a gazdák: az üzemanyaghiány ugyanis a mezőgazdaságra is hatással van, mostanra több gazdaságban is leálltak a tavaszi munkák, írja az ATV.

Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkár-helyettese azt mondja:

logisztikai problémák okán a MOL a megrendelt gázolaj mennyiséget nem tudja leszállítani. Ennek az a konzekvenciája, hogy leállnak a tavaszi munkálatok. Márpedig egyes tavaszi munkák nem állhatnak meg, különben ősszel nem lesz mit learatni

- fogalmazott a szövetség főtitkár-helyettese.

Üzemanyaghiány miatt az ország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák. Az ATV híradójának riportjából nem derül ki, hogy hány gazdaságot érint a kényszerű munkaszünet, mint írták, a gazdák többsége továbbra is a magasabb, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a Mol elnök-vezérigazgatója a múlt héten együtt jelentette be: marad a benzinárstop, a jövedéki adót literenként 20 forinttal csökkentik, visszaszorítják a benzinturizmust, és mostantól kormányzati utasításra a rendőrök vadászni fognak a rémhírterjesztőkre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinellátás

mosz

mol

máhr andrás

mezőgazdaság

benzinhiány