Több helyen leálltak a tavaszi munkálatok: nincs elég üzemanyag a mezőgazdaságban?

HelloVidék   
  Megosztom
Több helyen leálltak a tavaszi munkálatok: nincs elég üzemanyag a mezőgazdaságban?

A boltokban is áremelkedéssel járhat az üzemanyag drágulása. A gazdák többsége ugyanis továbbra is a drágább, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat. Ráadásul a kialakult ellátási problémák miatt az ország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák. Az orosz invázió a földgázt is megdrágította, emiatt a műtrágya-ellátással is problémák lehetnek az ATV Híradó riportja szerint.

Valahol még dübörög a gépektől a föld, azonban sok helyen már nem tudnak dolgozni a gazdák: az üzemanyaghiány ugyanis a mezőgazdaságra is hatással van, mostanra több gazdaságban is leálltak a tavaszi munkák, írja az ATV.

Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkár-helyettese azt mondja:

logisztikai problémák okán a MOL a megrendelt gázolaj mennyiséget nem tudja leszállítani. Ennek az a konzekvenciája, hogy leállnak a tavaszi munkálatok. Márpedig egyes tavaszi munkák nem állhatnak meg, különben ősszel nem lesz mit learatni

- fogalmazott a szövetség főtitkár-helyettese.

Üzemanyaghiány miatt az ország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák. Az ATV híradójának riportjából nem derül ki, hogy hány gazdaságot érint a kényszerű munkaszünet, mint írták, a gazdák többsége továbbra is a magasabb, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a Mol elnök-vezérigazgatója a múlt héten együtt jelentette be: marad a benzinárstop, a jövedéki adót literenként 20 forinttal csökkentik, visszaszorítják a benzinturizmust, és mostantól kormányzati utasításra a rendőrök vadászni fognak a rémhírterjesztőkre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinellátás

mosz

mol

máhr andrás

mezőgazdaság

benzinhiány