Jó hír a Balatonra utazóknak: körforgalom épül ezen a fontos csomóponton

MTI   
  Megosztom
Jó hír a Balatonra utazóknak: körforgalom épül ezen a fontos csomóponton

Körforgalom épül a 71-es számú főút Balatonfüredre bevezető szakaszán, a fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá válik a város közlekedése - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton Balatonfüreden, sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a jelzőlámpás körforgalom, amely a forgalmat a vasút alatt vezeti majd át, a tervek szerint 2024-re épül meg, a közbeszerzés függvényében 300-600 millió forint közötti összegből.

A közlekedésfejlesztési beruházások amellett, hogy javítják az életminőséget, megalapozzák a térség gazdasági fejlődését - hangsúlyozta a miniszter.

Míg 2010-ben kevesebb mint 1300 kilométer volt a magyar gyorsforgalmú hálózat hossza, mára több mint 1900 kilométer. Fontos cél, hogy minden megyeszékhely autópályán keresztül megközelíthető legyen - húzta alá.

A Balaton északi partjának jobb megközelíthetősége érdekében bővítették az M7-es autópályát és a 710-es főút csomópontját is - idézte fel.

A kivitelezés alatt álló Veszprém déli elkerülő munkálatainak első üteme tavaly befejeződött, a litéri és a füredi csomópont között 7 és fél kilométeren bővítik a 8-as számú főutat.

Tavaly év végén írták alá a 8-as és 82-es főút közötti négysávos út kivitelezési szerződését, az új völgyhíd terve is készül, valamint zajlik a 8-as főút Herend és Devecser közötti szakasz négysávosításának tervezése - ismertette.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a lakosság kérésének eleget téve kezdeményezte a körforgalom megépítését. A nyári szezonban nagyon forgalmas ez az útszakasz, így különösen indokolt a biztonságot szavatoló körforgalom megépítése - húzta alá.

Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a leendő körforgalom azon túl, hogy biztonságossá teszi a közlekedést, összeköti az északi és déli városrészt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

körforgalom

balaton

balatonfüred