Drágulnak a magyarok kedvenc autói: ilyen áremelkedés jön a Suzukiknál

HelloVidék   
  Megosztom
Drágulnak a magyarok kedvenc autói: ilyen áremelkedés jön a Suzukiknál

Az autógyártók egymás után sorozatosan emelik áraikat, és ez alól a hazai gyártóüzemmel rendelkező Suzuki sem jelent kivételt. A hvg.hu információi szerint az áprilisi gyártástól kezdődően az S-Crossok ára egységesen 450 ezer forinttal emelkedik, a Vitarákért pedig ezután 430 ezer forinttal kell majd többet fizetni.

A legolcsóbb S-Cross ára ily módon 6,09-ről 6,54 millió forintra nő, a legdrágább kivitelért pedig az eddigi 8,93 millió helyett már 9,38 millió forintot kell fizetni, írja a hvg.hu.

Az áremelés a készleten lévő autókra nem vonatkozik, viszont az ilyen autók mostanság lényegében olyan ritkák, mint a fehér hollók.

Az idei év első két hónapjában a nemrégiben ráncfelvarrt S-Cross volt a legnépszerűbb modell az új személyautók hazai piacán, melyet a Vitara követett a sorban. 2021-ben még fordított volt a helyzet, tavaly a Vitara uralta a piacot, az S-Cross pedig a képzeletbeli dobogó második fokára gurulhatott fel.

Az S-Cross jelenleg még csak 48 V-os lágyhibrid hajtással készül, de a nyár elején érkezik a Vitarában már elérhető, turbó helyett szívó benzinmotorra épülő normál hibrid hajtáslánc is. Ez utóbbi kicsit kevesebbet fogyaszt, de gyengébb és egyben jelentősen drágább is, és kizárólag robotizált automata váltós kivitelben érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autógyártás

áremelkedés

suzuki

autó