Készen áll a milliárdos beruházás: nyártól vehetik birtokba a kofák és a vásárlók a csarnokot

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Készen áll a milliárdos beruházás: nyártól vehetik birtokba a kofák és a vásárlók a csarnokot

Elkezdődött az új pécsi vásárcsarnok több ütemben történő műszaki átadás-átvételi folyamata, a létesítményt várhatóan a nyártól vehetik birtokba a kofák és a vásárlók - tájékoztatta a pécsi önkormányzat hétfőn az MTI-t.

A vásárcsarnok és a közúti beruházások műszaki átadásának lezárása után - várhatóan április közepén - indulnak el a használatbavételi és forgalomba helyezési eljárások, utána költözhetnek be a bérlők a csarnokba. Idézték a közleményben Auth Istvánt, a terület önkormányzati képviselőjét is, aki azt mondta, bíznak abban, hogy nyáron, legkésőbb július első felében már a vásárlók előtt is megnyithat az új épület.

A 2019 őszén megalakuló közgyűlés 2020 júliusában döntött az építkezés megindításához szükséges kiegészítő forrás biztosításáról. Ezt követően kezdhette meg az új pécsi vásárcsarnok építését 3,06 milliárd forintból a B Build & Trade Kft.

A jelenleg használt csarnok területén sajtóinformációk szerint szállóberuházást támogatna az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

vásárcsarnok

fejlesztés