Ennek sok bringás örülni fog: 400 millióból fejlesztették a nagyváros kerékpárútjait

MTI   
  Megosztom
Ennek sok bringás örülni fog: 400 millióból fejlesztették a nagyváros kerékpárútjait

Megépült 440 millió forintos beruházással, uniós támogatással a Szeged-Bordány kerékpárút hiányzó, 3,7 kilométeres szakasza - tájékoztatta a szegedi önkormányzat az MTI-t.

A Sziksósfürdőre vezető Vereshomok út és a Kulipintyó csárda közötti, 3,7 kilométeres hosszban 2,5 méter széles, kétirányú kerékpárút épült a meglévő hálózathoz csatlakozva. A kerékpárút mellett 3,2 kilométerméter hosszú csapadékvíz-szikkasztó árkot alakítottak ki, és 83 fát ültettek. A beruházás részeként több helyen kijavították a meglévő kerékpárutat a kiskundorozsmai vasúti átjáró és a Vereshomok út között, két helyen pedig kerékpáros-átvezetést alakítottak ki.

A 340 millió forint uniós támogatásból és csaknem 100 millió forint önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés kivitelezője a sándorfalvi székhelyű Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft. volt.

A projekt részeként még két helyszínen fejlesztették Szeged kerékpárút-hálózatát. Az 5-ös út bevezető szakasza mellett kétirányú kerékpárút épült a gumigyártól a Szegedi Ipari Logisztikai Központig a meglévő szakasz folytatásaként, a Dorozsmai út és a gumigyár között pedig a meglévő kerékpárutat részlegesen felújították; a Back Bernát utcában kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki, és építettek egy buszmegállópárt. Emellett elkészült a Baktótól a töltésen át a Murányi utcáig vezető gyalog- és kerékpárút is.

A teljes projektben 500 millió forint uniós támogatást és 115 millió forint saját forrást használt fel az önkormányzat a fejlesztésekre - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

biciklis túra

bicikliút

fejlesztés

úthálózat

eu-támogatás