Kutyások, figyelem! Fontos változással indult a tavasz, ennek sok gazdi fog örülni

Bódogh Gabriella   
  Megosztom
Kutyások, figyelem! Fontos változással indult a tavasz, ennek sok gazdi fog örülni

A kutyakozmetikusokat sem kímélte az elmúlt 2 év járványhullámai és a hozzá kapcsolódó korlátozások. Utánajártunk annak, hogy a vidéki szakmabeliek hogyan vészelték át az elmúlt időszakot és milyen változásokat tapasztalnak vendégeiknél

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházán lakó Barzó Mariann kutyakozmetikus elmondta, hogy amikor a Covid miatti korlátozó intézkedések között bevezették a kutyakozmetikusok zárva tartását, a döntés eléggé rányomta az egész szakmára, köztük rájuk is a bélyeget. A zárás időszakát ennek ellenére hasznosan tudták tölteni, mivel kutyakozmetikusok képzésével is foglalkoznak, így ez idő alatt volt lehetőség egyéni oktatások megtartására. Az első hullám idején sokan home office-ban dolgoztak, elkezdték az emberek otthon lenyírni házi kedvenceiket. A gazdik számára a kutyakozmetikusok vészhelyzeti megoldásokká váltak, kivéve azoknál a kutyafajtáknál, ahol fontos volt, hogyan nyírják a bundájukat. Jelentősen, majdnem megfeleződött az ügyfeleik száma ebben az időszakban. Főleg a panel és benti kutyusokat viszik gyakran hozzá, mivel a kisállatok bundáját speciálisan kell nyírni. Velük szemben a nagyobb testűeknél a gazdik már ritkábban kérik a szolgáltatást. Az ügyfelek türelmetlenebbek lettek, ha nem a számukra szimpatikus időpontot adják, akkor könnyedén felkeresnek másik kutyakozmetikust. Idén tavaszra már kezd minden a régi kerékvágásba visszaállni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Ibrány településen élő Bodnárné Szász Judit is megosztotta velünk, hogy gyakorlatilag semmit nem észlelt a vírushelyzetből. Hozzá leggyakrabban yorki és havanese kutyákat visznek. Jelenleg új ügyfelek szerzéséhez szórólapozik és a közösségi média (Facebook, Tiktok) jelenlétét erősíti, melynek meg is van az eredménye, mert a környékbeli településekről is egyre többen veszik igénybe kutyakozmetikai szolgáltatásait.

A Hajdú-Bihar megyében, Berettyóújfaluban lakó Török Adrienn 2020 januárjában kezdett vállalkozni, előtte alkalmazott volt. Szépen ívelt felfelé az üzlete, utána jött a Covid, azt hitte mindennek vége, de kitartott. Szerencsére jól fogadták a vendégei a zárást, márcsak azért is, mert náluk vidéken a kozmetika abszolút "szezon munkának" számít. A nyitás után megértették, hogy nem mehetnek be. Minimális volt a vendég vesztése is.

A Borsod-megyében élő Horváth Réka erőteljesen megérezte a vendégek lemorzsolódást. 11 éve dolgozik a szakmában, 3 év alatt építette ki vendégkörét. Tapasztalatai szerint sokan vettek pl. LIDL-s otthonra vásárolható kutyanyíró szettet. Igaz, nem lett olyan, mint egy szakember nyírása, de rájöttek a gazdik, hogy jó ez nekik így is, és megspórolják vele az útiköltséget a munkadíjjal együtt. A vendégek vagy mentek vagy nem, pedig mindig rugalmasan adta az időpontokat és még az otthonában is fogadta őket. A régi vendégek közül is jóval ritkábban vitték a kutyákat, több hónapos kihagyással, borzalmas állapotban. Végül úgy döntött, hogy megszűnteti vállalkozását, az üzlet bérlését még a Covid első hulláma alatt felmondta és inkább máshova ment el dolgozni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyakozmetikus

kutyakozmetikusok

kutya

kutyaápolás

kutyagondozás