Így halad a gigaberuházás: az M7 autópálya fölött tekerhetünk a Balatonra

HelloVidék   
  Megosztom
Így halad a gigaberuházás: az M7 autópálya fölött tekerhetünk a Balatonra

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában megvalósuló 108 kilométer hosszú Budapest − Balaton kerékpáros útvonal kiépítése jelenleg is folyik. A Tordas és Velence közötti összesen 17,5 kilométer hosszú szakasz a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósul meg közel nettó 1,9 milliárd forint értékű hazai költségvetési forrásból.

A projektben kerékpárút épül ki Tordas és Velence között az alábbiak szerint:

  • 9,1 kilométer hosszan a mezőgazdasági és kerékpáros vegyes forgalmú szakaszokat,
  • közel 2 kilométer hosszan új önálló kerékpárút szakaszt alakítanak ki,
  • további 6,4 kilométeren forgalomtechnikai beavatkozásokat végeznek.

A szakasz átadása 2022 nyarán várható

A kivitelezés 2021 nyarán kezdődött. A téli időszakban az időjárás nehezítette a kivitelezést. A SWIETELSKY tájékoztatása szerint a munkák jelenleg 65 százalékos készültségen állnak: híd-, víz-, töltés- és ágyazatépítési, továbbá szegélyezési feladatokat végeznek, épül a fagyvédő réteg, illetve aszfaltoznak, írja a magyarepitok.hu.

Az átadás 2022 második negyedévében várható, addig az aszfaltozási, vízépítési, fagyvédő réteg- és ágyazat építési munkák vannak hátra, és elvégzik a tereprendezést, füvesítést, illetve forgalomtechnikai beavatkozásokat hajtanak végre.

A tűzcsapok átépítése, a hírközlő vezeték oszlopok és az elektromos oszlopok áthelyezése és átépítése megtörtént. A Kajászót, Pázmándot és Velencét érintő közvilágítási munkák elvégzésére is rövidesen sor kerül.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfejlesztés

bicikliút

beruházás

tordas

velence

balaton